Esittely: MLP:FiM – Princess Twilight Sparkle

Yksi kiistellyimmistä (ellei kiistellyin) My Little Pony: Friendship is Magic -sarjaan liittyvä asia on varmasti mitä tapahtui kolmannen kauden päätösjaksossa, kun hän saavutti uuden tason opinnoissaan, hänestä tuli alicorn ja hänet kruunattiin prinsessaksi (omia mielipiteitäni 3. kauden finaalijaksosta, voitte katsella/kuunnella: videolinkki). Joku nyt siellä lukee tätä ja sanoo, miksi sinä tällaisia spoilereita kirjoitan, mutta kun DVD:n nimike on Princess Twilight Sparkle ja DVD:n kansikuvassa komeilee juuri kruunattu alicorn prinsessa Twilight Sparkle, ei tämä mielestäni ole spoileri.

Princess Twilight Sparkle DVD-setti on uusin (tai tätä kirjoittaessa toiseksi uusin) MLP:FiM DVD teemajulkaisu yhdysvaltalaiselta Shout! Factoryltä ja se on pääasiassa suunnattu yhdysvaltain markkinoille ja se näkyy parhaiten kuvaformaatissa, joka yhdysvalloissa käytettävä NTSC ja tietenkin DVD:n aluekoodauksessa, joka on 1 (toisin kuin euroopan 2).

Linkki Amazon.com-tuotesivulle (Affiliate linkki)

cover_front

cover_back

disc

 

disc_menu

 

DVD-julkaisu sisältää yhden viisi, lähes satunnaista,  jaksoa sisältävän DVD:n, normaalissa keepcase-mallin kotelossa, jota suojaa slipcover-kuori. Kuten yllä olevista kuvista näkyy oma kappaleeni DVD:stä ei saapunut ihan parhaassa kunnossa tai ainakin tuo slipcover oli ottanut hieman osumaa kuljetuksen aikana. Tämä johtuu siitä, että Amazon postittaa nykyisin pienlähetykset kuplamuovikuorissa, ilman mitään lisäsuojausta.

Bonusmateriaaleina tässä julkaisussa on jo Shout Factorylle tuttuun tapaan (englanninkieliset videoesittelyni Shout! Factoryn aiemmista MLP:FiM DVD-teemaseteistä, voit katsoa: http://blip.tv/eurocoin), sing-along ja värityssivu. Sing-along -kappaleena tässä julkaisussa on Magical Mystery Cure jaksosta (3. kauden päätösjakso) tuttu True Friend ja värityssivuna on prinsessa Twlight Sparkle.

 

disc_menu_bonus_features

sing_true_friend

disc_menu_coloring_sheet

coloring_sheet

 

PTS DVD-setti sisältää jaksot: Games Ponies Play (kausi 3, jakso 12), Magical Mystery Cure (kausi 3, jakso 13), Mmmystery on the Friendship Express (kausi 2, jakso 24), Magic Duel (kausi 3, jakso 5) ja Lesson Zero (kausi 2, jakso 3). Jaksovalinnat Twilight Sparkle -aiheiselle setille ovat vaihtelevan loogiset, etenkin Games Ponies Play ja Mmmystery on the Friendship Express -jaksot sopisivat paremmin Rainbow Dash ja Pinkie Pie -aiheisiksi, mutta oli Twilight niissäkin tosin isossa osassa. Osittain syynä tähän on, että Shout! Factory näyttää haluavan välttää laittamasta samoja jaksoja usempaan teemasettiin (luultavasti, etteivät ihmiset ainakaan sen vuoksi jätä DVD:tä ostamatta). Edellä mainitun lisäksi myös Games Ponie Play -jakso voi aiheuttaa joiltain osin hieman ihmetystä, jos ei ole nähnyt sitä edeltävää Just for Sidekicks -jaksoa (ei sisälly tähän settiin).

Julkaisun kuvanlaatu on hyvää, siis DVD-julkaisulle ja mielestäni hivenen parempi kuin aiempien MLP:FiM teemasettien kohdalla.

Ruutukaappaus "Games Ponies play" jaksosta.
Ruutukaappaus “Games Ponies play” jaksosta.
Ruutukaappaus Magical Mystery Cure" jaksosta.
Ruutukaappaus “Magical Mystery Cure” jaksosta.
Ruutukaappaus Mmmystery on the Friendship Express" jaksosta.
Ruutukaappaus “Mmmystery on the Friendship Express” jaksosta.
Ruutukaappaus "Magic Duel" jaksosta.
Ruutukaappaus “Magic Duel” jaksosta.
Ruutukaappaus "Lesson Zero" jaksosta.
Ruutukaappaus “Lesson Zero” jaksosta.

Kuvanlaadun pienoisen paranemisen (perustuu omiin huomioihini) lisäksi Shout! Factory on tässä julkaisussa ottanut käyttöön 5.1 surround äänet, kun tähän asti heidän julkaisemansa MLP:FiM teemasetit, sekä 1. kauden DVD-julkaisu ovat sisältäneet vain 2.0 stereo äänet.  Julkaisu sisältää myös englanninkieleisen tekstityksen Closed Captions -muodossa, tosin suomalaiset televisiot, eivät niitä osaa näyttää, eikä suurin osa PC-ohjelmistoistakaan niitä näytä, joten hyöty niistä jää ainakin näin Suomifaneille vähäiseksi.

Kaiken kaikkiaan tämä on ihan hyvä setti, jos sattuu aluekoodittoman DVD-soittimen/-toisto-ohjelmiston omistamaan, eikä NTSC-DVD-kuvanlaatu, joka on Europassa käytettävää PAL-laatua hieman heikompi (alhaisempi resoluutio), haittaa. Nämä teemasetit on pääsääntöisesti suunnattu lapsille, jotka eivät kausijulkaisuista niin välitä ja DVD-julkaisuja keräileville aikuisfaneille (siis sellaisille ponittajille kuin itse olen). Perustason bronit tästä julkaisusta tuskin välittävät, sillä he ovat jaksot jo nähneet, eikä heitä kiinnosta julkaisu, jossa on vain muutama hassu sekalainen jakso ja he jaksavat odottaa joko kausijulkaisuja tai Blu-Ray-julkaisuja (kuvanlaatusyistä).

Itse ostin tämän setin, koska pidin 3. kauden finaalijaksosta todella paljon ja halusin jakson itselleni DVD:llä mahdollisimman pian. Näiden teemasettin ostamisen järkevyys kohdallani on pikkuhiljaa menossa kyseenalaiseksi, sillä nyt kun 1. ja 2. kausi on DVD:llä julkaistu, ei niiden sisältämien jaksojen takia teemasettejä enäää kannata ostaa. 100% varmasti en voi sitä sanoa, mutta tämä luultavasti on viimeinen ostamani MLP:FiM teemasetti, ainakin toistaiseksi.

 

Videoesittelyni DVD-setistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *