Esittely: Funko My Little Pony SDCC 2013 Exclusive vinyylihahmot

Puolisentoista kuukautta sitten, Funko julkaisi kryptisen listan heidän San Diego Comic Con 2013 spesiaalituotteistaan ja listan kaksi viimeistä tuotetta olivat selvästi viittasi vinyyliponeihin (56. My Little Vinyls get so clear and sparkly! & 57. My Little Vinyls get so clear and sparkly too!). Aluksi ei ollut tietoa, mitkä ponit on kyseessä, vaikkei ollut vaikea arvata, että kyse oli Derpyn ja Rainbow Dashin varianttiversioista, sillä Fluttershystä ja Dr. Whoovesista oli jo variantit olemassa ja Funkon SDCC spesiaalihahmot yleisesti ottaen ovat variantteja olemassa olevista hahmoista. Eikä mennyt kauankaan kun kuvia (luultavasti prototyypeistä) ko. hahmoista putkahteli esiin

Sitten hieman kesäkuun puolenvälin jälkeen, Amazon.com myi ja listasi sivuillaan SDCC Rainbow Dashia ja Derpyä. Hahmojen ei olisi pitänyt olla saatavilla, kuin vasta SDCC 2013 -tapahtuman jälkeen, joka on 17.-21.7.2013. Tämä listaus ehti olla sivustolla noin vuorokauden kunnes Amazon.com veti tuotteet täysin myynnistä ja poisti listaukset sivulta, mutta ei ennen kuin olin itse mm. ehtinyt hahmot ostaa. Osan tilauksista Amazon.com peruutti, mutta osan, kuten omani, he postittivat ostajille.

Funko_DDC_RDC

SDCC 2013 vinyyliponit tulevat muuten sarja 1:n kanssa identtisissa pakkauksissa, mutta niiden etupuolella on “Funko Exclusive San Diego Comic Con 2013 1008 Piece Limited” -tarra.

Funko_SDCC_limited_logo

Funko_DDC_pakkaus_edesta

Funko_DDC_pakkaus_viistosta1

 

Funko_DDC_pakkaus_viistosta2

 

Funko_DDC_pakkaus_ylaviistosta

 

Itseäni jaksaa edelleen hieman hymyilyttää , se ettei Derpyn nimeä mainita pakkauksessa ollenkaan ja kuinka nimihomma on pakkauksessa hoidettu. Nähtäväksi jää kuinka asia on hoidettu piakkoin ilmestyvän Funko POP! Derpyn kohdalla.

Funko_RDC_pakkaus_edesta

 

Funko_RDC_pakkaus_viistosta2

 

Funko_RDC_pakkaus_viistosta1

 

Funko_RDC_pakkaus_ylaviistosta

 

Vaikka pakkaukset on käytännössä identtiset sarja 1:n pakkausten kanssa, ero SDCC 2013 sarjan ja sarja 1:n välillä on itse hahmoissa. Nämä spesiaaliversiot ovat läpikuultavasta materiaalista ja hahmojen vartalon sisällä on muovin seassa kimalletta. Lisäksi hahmojen harjat ja hännät on päällystetty kimalteella. Rainbow Dashin harja ja häntä on myös samaa läpikuultavaa vinyyliä kuin vartalo, mutta maalattuna Rainbow Dashin sateenkaariväreillä. Derpyn harja ja häntä ovat samaa keltaista läpikuultamatonta vinyyliä, kuin perusversiolla. Raindow Dashin sininen väri on huomattavasti tummempaa sinista kuin perusversiolla ja Derpyn vartalo on väriltään kirkasta hieman harmahtavaa, kun perusversiolla väri oli vaalean harmaa.

Funko_DDC_sivulta1

Funko_DDC_viistosta   Funko_DDC_edesta

Funko_DDC_takaa    Funko_DDC_ylhaalta

Funko_DDC_sivulta2

 

Funko_RDC_sivulta1

Funko_RDC_viistosta   Funko_RDC_edesta

Funko_RDC_ylhaalta   Funko_RDC_takaa

Funko_RDC_sivulta2

Itse en tuosta hahmojen päällä ja sisällä olevasta kimalteesta ole kovin innostunut ja ehkä yksi syy näiden ostamiseen oli siihen tarjoutuneen tilaisuuden lisäksi, se että koska näiden molempien hahmojen julkaisu on rajoitettu 1008 kappaleeseen, tarkoittaa se sitä, ettei niitä joka pojalta ja tytöltä kokoelmasta löydy. Derpyn hännästä ja harjasta tuo kimalle olisi varmaan suht helppo poistaa, mutta kimalteen poistaminen Rainbow Dashin hännästä ja harjasta saattaisi poistaa myös niiden maalatut pinnat. Henkilökohtaisesti pidin enemmän Derpyn prototyyppiversiosta, jossa myös sen harja ja häntä olivat tehty kirkkaasta kellertävästä vinyylistä. Ainakin omalla kohdalla tämä spesiaaliderpy oli ulkoisesti hieman virheettömämp, kuin perusversioni, vaikka sen oikeassa poskessa onkin hieman arsyttävä valkoinen maalitahra. Edellä mainittu ei tosin päde Rainbow Dashiin, jonka maalijälki on samaa suttuisuusluokkaa kuin perusversiollani, mutta suurin ongelma Dashiessäni, jonka aluksi jostain syystä missasin kokonaan, on että hänen söopöysmerkkinsä pilvestä puuttuu yläosa kokonaan ja se on muutenkin hieman kulunut.  Lisäksi hännän ja harjan siniset läpikuultavat siniset kohdat hieman sattuvat silmään, muuten mattapintaisen maalausjäljen keskeltä.

Eräs asia, johon näiden hahmojen kohdalla olen kiinnittänyt huomiota on että nämä hahmot haisevat (kirjaimellisesti) ja olen actionfiguuri keräilyssäni huomannut, että läpikuultavat hahmot yleisesti ottaen haisevat aika voimakkaasti.

Funko_RDC_vertailu

Funko_DDC_vertailu

Funko_RDC_DDC_vertailu

 

Kaiken kaikkiaan nämä spesiaaliponit ovat ihan hienoja, vaikka kimalle ärsyttääkin hieman. Perusversiot ovat mielestäni kokonaisuudessaan upeammat, mutta eivät nämä läpikuultavat versiotkaan aivan hirveältä näytä. Nyt kun saataisiin kimaltava läpikuultava Pinkie Pie, sillä Spirit of Hordak tarvitsee lemmikin itselleen (tiedän, että 99% tämän virkkeen lukijoista eivät tiedä ollenkaan, mistä on kyse).

Nyt vain toivomaan, että ensi vuonna Funko julkaisisi päällystetyn (flocked) erikoisversion Fluttershystä, se jos joku olisi upeaa.

 

Katso videokatsaukseni hahmoihin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *