Esittely: Funko My Little Pony vinyylihahmosarja 1

Syksyllä 2012 lähes puskista ilmestyi yllättäen Funko My Little Pony vinyylihahmoineen, kun he ensimmäisen hahmosarjan julkaisivat. Ensimmäisen sarjan hahmot olivat Rainbow Dash ja fanien suosikki taustahahmo Derpy.

Funko_DD_RD

Hahmot tulevat kayttäjäystävällisissä helposti avattavissa ja uudelleen suljettavissa ikkunallisissa pakkauksissa. Pakkausten värimaailma on aivan erilainen kuin Hasbron tuotteiden pinkki ja lila. Pakettien ulkonäkö on pääosin yhtenäinen, mutta osa värityksestä lainaa värejä pakkauksen sisältämän hahmon värityksestä.

Funko_RD_pakkaus_edesta

Funko_RD_pakkaus_viistosta2

Funko_RD_pakkaus_viistosta1

Funko_RD_pakkaus_ylaviistosta

 

Toisin kuin Rainbow Dashin tapauksessa, Derpyn pakkaus kerro hahmon nimeä tämä on siksi, että hahmon nimi on aiheittanut hieman ristiriitaisuuksia ihmisissä ja se on siksi jätetty pois. Hahmot tilatessani, tilausvahvistuksessa hahmoa kutsuttiin nimellä Bubbles. Ja onpa hahmo myös varsin tunnettu nimellä Ditzy Doo. Mutta niinhän sitä sanotaan, että rakkaalla lapsella on monta nimeä ja tiedän, että vaikka itse en ole kovin suuri Derpy fani, niin heitä fanien joukosta runsaasti löytyy.

Funko_DD_pakkaus_edesta

Funko_DD_pakkaus_viistosta1

Funko_DD_pakkaus_viistosta2

Funko_DD_pakkaus_ylaviistosta

Kuten kuvistakin näkee, eivät itselleni saapuneet pakkaukset olleet ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa, eivät ne nyt mitenkään kauhean huonossakaan kunnossa olleet, mutta nirsoimmille keräilijöille ne eivät olisi kelvanneet.

Mutta vaikka hahmot ihan hyviltä pakkauksissaan näyttävätkin, niin ei se ole mitään sen rinnalla kuinka upeilta nämä näyttävät ulkona pakkauksistaan, varsinkin Rainbow Dash monine väreineen.

Nämä hahmot koostuvat useista eri osista: päästä, harjasta (joka on joko yksi tai kaksi osainen), ruumiista, siivistä ja hännästä (joka muodostuu useammasta osasta). Hahmojen materiaali on vinyyli ja hahmojen ulkoasu kiiltävä, tosin tämän sarja 1:n ensimmäinen tuotanto erä oli mattapintainen, mutta tässä myöhemmässä tuotantoerässä vain osa Rainbow Dashin harjasta ja hännästä on mattapintaiset, koska ne monivärisyytensä vuoksi on osittain maalattu (pohjana kiiltävä tummansinen materiaali).

Funko_RD_sivulta1

Funko_RD_viistosta   Funko_RD_edesta

 

Funko_RD_sivulta2

Funko_RD_takaa     Funko_RD_ylhaalta

 

Kuten kuvistakin saattanee nähdä, hännän ja harjan maalattujen kohtien maalausjälki ei ole aivan täydellistä, mutta pääasiassa Rianbow Dash ja sen värit ovat upeat.

Funko_DD_sivulta1

Funko_DD_viistosta   Funko_DD_edesta

 

Funko_DD_sivulta2

 

Funko_DD_takaa     Funko_DD_ylhaalta

 

Rainbow Dashiin verrattuna, Derpy on huomattavasti hillitympi. Toisin kuin Derpyn ensimmäisen tuotantoerän kohdalla, tällä Derpyllä on oikeanlainen söpöysmerkki, ensimmäisen tuotantoversion söpöyrmerkki kärsi sellaisesta virheestä, jossa hänen söpöysmerkissään oli kuvattuna vain viisi kuplaa, kun niitä pitäisi olla seitsemän. Tässä Derpyhahmossa on paljon omaan silmään osuvia ärsyttävyyksiä, jotka toisinaan häiritsevät todella paljon. Hahmon söpöysmerkinpuoleinen pään ja ruumiin liitoskohta näyttää rumalta, hahmon hännän osien liitoskohdissa näkyy ärsyttäviä liimaulijäämiä ja söppöyrmerkin puoleinen siipi on hieman väärin liimattu kiinni. Nämä ovat toki yksilöllisiä eroja hahmoissa ja suurinta osa ihmisistä ei niitä edes välttämättä huomaa tai niistä välitä, mutta pikkumaisimmat keräilijät saattavat näistäkin vetää herneen nokkaansa. Ja toki itsekin haluaisin, että nämä hahmot olisivat mahdollisimman virheettömiä, kun ne eivät aivan ilmaisia olleet. Kaikesta huolimatta ja vaikkein Derpy aivan suosikkihahmoihini kuulu, on tämäkin hahmo upea lisä My Little Pony -kokoelmaani.

Funko_RD_DD

 

Niille, jotka eivät harjattavista poneista perusta ja haluavat minihahmoja isompia poneja kokoelmaansa, ovat nämä aivan loistavia hahmoja kokoelman jatkeeksi, vaikka hinta saattaa joillekin olla hieman suolainen ja liikaa, mutta ne jotka nämä kokoelmiinsa pystyvät hankkimaan, tuskin sitä katuvat. Ja Varsinkin Derpy-fanien olisi syyä olla mielissään, sillä ennen tätä on vain yksi Derpy-hahmo virallisesti julkaistu ja sekin oli SDCC 2012 eksklusiivihahmo.

 

Katso videokatsaukseni hahmoihin:


 

Ja vaikka tämä tuskin mitään tarkoittaa, niin silti Funko (heidän virallinen Facebook sivunsa) “Tykkää” englanninkielisestä Rainbow Dash & Derpy esittelyvideostani.
funko_likes_derpy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *