Esittely: Funko My Little Pony vinyylihahmosarja 2

Hieman sen jälkeen kun Funkon ensimmäinen My Little Pony vinyylihahmosarja oli julkaistu, julkistettiin seuraavan sarjan hahmot Fluttershy ja yksi fanien suurimmista taustahahmosuosikeista, Dr. Whooves, jotka saivat julkaisunsa helmikuun 2013 loppupuolella.

Funko_FY_DH

Sarjan 2 hahmot tulevat samantyylisissä pakkauksissa kuin edellisen sarjankin hahmot, tällä kertaa toisesta pakkauksesta myös pinkkiä väritystä löytyy, mutta se ei Fluttershyn pakkausta pahenna, vaan saa sen näyttämään upealta. Toisin kuin edellisessä sarjassa, jossa molempien hahmojen katse oli suunnattu oikealle, tällä kertaa DR.Whooves katseli pakkauksestaan oikealle, kun taas Fluttershy katseli vasemmalle. Tämä johtuu siitä, että mikäli Fluttershy olisi pakattu pakkaukseensa toisinpäin, hänen harjansa peittäisi suurimman osan hänen pakkauksessa näkyvistä kasvoistaan.

Funko_FY_pakkaus_edesta

 

Funko_FY_pakkaus_viistosta1

 

Funko_FY_pakkaus_viistosta2

 

Funko_FY_pakkaus_ylaviistosta

 

Sitä, että Fluttershy on suosikkihahmoni koko My Little Pony: Friendship is Magic sarjan -osalta on turha kieltää ja siitä johtuen voi olla, että Fluttershyn kohdalla puolueettomuuteni on lähes täysin olematonta. Totesin jo tuolla aiemmin, että Fluttershyn pakkaus näyttää upealta ja sitä se onkin. Pakkauksen pinkki, vihreä ja keltainen näyttävät hyviltä yhdessä mustan ja valkean kanssa yhdessä. Sekä pakkauksen kannen Fluttershy-taide muistuttaa pelkkine ruumiin ääriviivoineen hieman tietokoneeni nykyistä työpäydän taustakuvaa. Fluttershyn pakkaus oli myös parhaassa kunnossa minulle saapuessaan.

Funko_DH_pakkaus_edesta

 

Funko_DH_pakkaus_viistosta1

 

Funko_DH_pakkaus_viistosta2

 

Funko_DH_pakkaus_ylaviistosta

 

Hiustyylinsä ja söpöysmerkkinsä vuoksi fanien Dr. Whoovesiksi nimettyllä taustahahmolla, kuten myös edellisen sarjan Derpyllä, on monta eri nimeä kuten Time Turner ja Dr. Hooves. Depyllä ja Dr. Whoovesilla on useiden nimiensä lisäksi myös muutakin yhteistä, eli se, että  suuressa osassa Dr. Whooves fanifiktioita Derpy ja Dr. Whooves matkustavat yhdessä ympäri aika-paikkaavaruutta. Tohtorin pakkauksen kannessa oleva taitos olisi saanut nirppanokkaisimmat keräilijät näkemään punaista, mutta itseäni se ei toki haitannut, sillä olin hahmon pakkauksesta pois ottamassa joka tapauksessa.

Joillekin keräilijöille riittää se, että se saavat figuurejaan katsella pakkuksissaan, mutta itse olen sellainen, että vaikka hahmot pakkauksissaan ihan hyville näyttävätkin, ei se vedä vertoja (yleensä) avattujejn  hahmojen loistolle.

Kuten sarja 1:n hahmot, myös nämä koostuvat useista eri osista: päästä, harjasta (joka on joko yksi tai kaksi osainen), ruumiista, siivistä (Fluttershy) ja hännästä (joka muodostuu useammasta osasta). Nämä sarja 2:n hahmot ovat kiiltäväpintaisia, mikä on omasta mielestäni hyvä, sillä omat sarja 1:n hahmot ovat myöhempää tuotantoerää, jotka olivat myös kiiltäväpintaisia ja näin ainakin näiden kahden sarjan välillä omat hahmoni ovat yhteneväiset.

Funko_FY_sivulta1

 

Funko_FY_viistosta     Funko_FY_edesta

 

Funko_FY_sivulta2
Jotkut ovat ihmetelleet, miksi Fluttershy on muista Funko vinyyliponeista poiketen, laitettu pakkauksessaan katsomaan vasemmalle. Tässä on sen syy. Vai haluaisitteko te, että Fluttershy olisi pakattu pakkaukseen näin päin (tietysti söpöysmerkki olisi silloin älle puolelle painettu)?

Funko_FY_takaa     Funko_FY_ylhaalta

 

Fluttershy_comparison

 

Fluttershy on varmaan omista Funko poneistani kaikkein virheettömin, eikä siinä mitään liian silmiin pistävää ole havaittavissa. Toki pään päällä oleva kohta, jossa harjan kaksi osaa kohtaavat näyttää hieman ankealle, mutta sille ei voi mitään, sillä se on hahmon ominaisuus ei virhe. Yksi virhe lähes täydellisestä Fluttershystäni löytyy, toinen sen takakavioista on hitusen verran toista lyhyempi. En tiedä miksi näin on, sillä muilla Funko poneillani ei tälläista esiinny, mutta kyseessä ei ole yksittäistapaus, sillä olen lukenut useista vastaavanlaisista tapauksista, joten tämänkin on varmaan enemmän ominaisuus kuin virhe. Eipä tämä suurempia ongelmia aiheuta, jos hahmoni seisoisi jollain hieman epätasaisemmalla alustalla niin ehkä sitten, mutta tuolla tasaisella hyllypinnalla homma toimii.

Olen myös Fluttershyn kohdalla lukenut, että jotkut ovat saaneet hahmonsa ilman söpöysmerkkiä, joka olisi ollut todella raivostuttavaa, vaikka joku keräilijä olisi sellaisesta virheversiosta saattanutkin hyvin maksaa. Mutta se, että Fluttershyni on mahdollisimman virheetön on todella hyvä asia, sillä Fluttershy on lempihahmoni ja suurin syy siihen miksen halunnut odottaa näiden ostamisen kanssa syksyyn (korjaus: nämä ilmestyivät Euroopassa jo kesä-heinäkuun vaihteen tienoilla), joilloin niitä on Euroopastakin saatavilla.

Funko_DH_sivulta1   Funko_DH_viistosta

 

Funko_DH_edesta     Funko_DH_sivulta2

 

Funko_DH_takaa     Funko_DH_ylhaalta

 

Jos Fluttershyni oli lähes täydellinen, Dr. Whoovesini ei sitä ole. Eivät tohtorinkaan epätäydellisyydet ole täysin sietämättömiä, mutta kyllä ne silti ärsyttävät. Suurin osa hahmon ärsyttävyyksissä liittyy sen häntään, tai tarkemmin hännän osien liimaylijäämiin. Tiedän, että nämä ovat vain pikkujuttuja (tai huomaamattomia) suurimmalle osalle ihmisiä, mutta osa keräilijöistä osaa olla toisinaan hyvin pikkumaisia.

Dr. Whooves ei ehkä lempihahmoihini kuulu, mutta Dr. Who:sta (varsinkin tästä 2005 alkaneesta versiosta) pidän kovasti. Ja ilmeisesti BBC:kin on tietoinen tästä hahmosta ja sen nimestä, joka lähentelee BBC:n immateriaalioikeuksien loukkaamista, mutta ainakin toistaiseksi BBC ei ole vetänyt asiasta hernettä nenäänsä ja suhtautuvat asiaan positiivisin mielin.

Funko_DH_FY

 

Toisin kuin sarja 1:ssä, tässä sarjassa oli myös hahmovariantteja. DR. Whoovesista oli kolme eri versiota ja Fluttershystä kaksi eri versiota. Doctor Whooves versiot olivat läpikuultava kimalleversio, sekä perusversiot vihreällä ja punaisella solmiolla. Fluttershy veriot olivat vain perusversio ja läpikuultva kimalleversio. Nämä eri versiot, varsinkin kimalleversiot olivat luultavasti Hot Topic -verkkokauppa eksklusiiveja. Molempien hahmojen kimalle versiot olivat 1/24 suhteella satunnaisesti Hot Topic-verkkokaupasta tilanneille. Lisäksi Dr. Whoovesin perusversiot eri värisillä solmioilla oli 50/50. Kuten kuvista on varmasti tullut ilmi, mitkä versiot itse sain, enkä voi sen suhteen olla enempää mielissäni. Etenkään Fluttershystä en olisi kimallevarianttia halunnut,  ja olen erittäin onnellinen, etten ollut niiden 4,2% joukossa, jotka sellaisen saivat. Vaikka tohtorista kimallevariantti ei olisi ollut aivan yhtä epämieluinen asia, olen silti mielissäni tästä minkä sain, sillä sen kerran kun hahmo animaatiosarjassa on nähty solmiota käyttävän, hän käytti juuri vihreää solmiota (tai ainakin sen yhden kerran jonka itse muistan, mikäli niitä on ollut useampiakin kertoja).

Sanoin sen jo ensimmäisen sarjan kohdalla, mutta ei sen toistaminen mitään haittaakaan. Niille, jotka eivät harjattavista poneista perusta ja haluavat minihahmoja isompia poneja kokoelmaansa, ovat nämä aivan loistavia hahmoja kokoelman jatkeeksi, vaikka hinta saattaa joillekin olla hieman suolainen ja liikaa, mutta ne jotka nämä kokoelmiinsa pystyvät hankkimaan, tuskin sitä katuvat. Vaikka itselleni tämän sarjan tähti olikin Fluttershy, pitäisi ainakin Dr. Whoovesin fanien olla erittäin tyytyväisiä tähän sarja 2:een, sillä tämä on ensimmäinen kerta kun hänestä julkaistaan virallinen hahmo.

Kolmas sarja eli seuraavat kaksi hahmoa (nimet ei vielä tiedossa), julkaistaan sitten kesäkuussa aluksi tuttuun tapaan Hot Topic eksklusiiveina.

 

Katso videokatsaukseni hahmoihin:


 

Ja vaikka tämä tuskin mitään tarkoittaa, niin silti Funko (heidän virallinen Facebook sivunsa) “Tykkää” englanninkielisestä Fluttershy & Dr. Whooves esittelyvideostani.
funko_likes_flutter

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.