Esittely: Funko My Little Pony vinyylihahmosarja 6

Helmikuussa 2014 julkaistu maaginen parivaljakko prinsessa Twilight Sparkle ja Trixie ovat hahmot, jotka muodostavat Funkon vinyyliponisarja 6:en. Nämä kuten muutkin sarjat, nelosta lukuunottamatta, julkaistiin Hot Topic eksklusiiveina, jollaisia ne vielä tätä kirjoitettaessa ovat (tosin molemmat on ostettavissa myös australialaisesta Popcultcha-verkkokaupasta). Funko vinyyliponisarja 6 palaa vanhaan tuttun linjaan, jossa julkaisun saa yksi päähahmo ja yksi toissijainen hahmo. Molemmista hahmoista on olemassa 1/24 läpikuultavat kimallevariantit.

Sarjan 6 hahmot tulevat samanlaisissa pakkauksissa kuin aiempien sarjojen hahmotkin eli musta ikkunallinen pakkaus, jossa hahmoon liittyvällä personoidulla värityksellä. Tosin trixien pakkauksen kohdalla on eräs pieni ero muihin verrattuna, sillä se on hieman isompi kuin muut vinyyliponien pakkaukset (syy tähän käy selväksi myöhemmin).

ts_package_front

ts_package_angle1   ts_package_side1

ts_package_angle2    ts_package side1

ts_package_angle4

ts_package_top

Kuten pakkauksesta ja hahmosta sen sisällä on Twilight Sparkle tässä julkaisussa alicorn prinsessa (eli kolmannen kauden jälkeisessä) muodossaan.

 

tl_package_front

tl_package_angle1    tl_package_side1

tl_package_angle2    tl_package_side2

tl_package_angle4

tl_package_top

ts_tl_package_comparison

Kuten Trixien pakkauskuvista voidaan huomata on Trixie saanut “uuden” loppuosan nimeensä. Tosin toisin kuin esimerkiksi Lyran kohdalla, kumpikaan osa nimistä ei ole fanikunnalta peräisin. Trixie on tietysti nimi, jolla hahmo tunnetaan animaatiosarjassa, mutta jostain syystä kun Hasbro ensimmäisen Trixie figuurin aikoinaan tuotti (tai saattoi olla keräilykortista kyse), niin hänen nimenään oli jostain syystä Lulamoon. Nyt sitten Hasbro on yhdistänyt nuo kaksi aikaisempaa hahmolla käytettyä nimeä yhdeksi.

ts_takaviisto2 ts_side1

ts_etuviisto2    ts_edesta

ts_etuviisto1 ts_side2

ts_takaviisto1    ts_takaa

ts_ylhaalta    ts_paint_issue

 

Kuten Funko figuurit yleensä, ei tämäkään ole täysin virheetön. Tietysti kun joutuu postimyyntinä (netistä tilattuna) ostamaan, se on aikalailla arpapeliä kuinka huonokuntoinen hahmo sieltä tulee. Twilightin suurimmat virheet/ärsyttävyydet pitäisi käydä kuvista hyvin selville, mutta käyn ne tässä joka tapauksessa vielä läpi. Ensiksikin hahmon oikealla puolella hännässä on pieni, mutta hyvin näkyvä nirhauma. Sitten hahmon kaulasauma pistää aikalailla silmään varsinkin kun hahmo katsoo sen vasemmalta puolelta. Vimeinen huomattavimmista ärsyttävyyksistä on sarven ja harjan rajalla oleva huolimaton maalipinta. Pieniä, mutta huomattavasti vähemmän ärsyttäviä maalivikoja löytyy hahmon hännästä ja harjasta muutenkin, mikä on tavallista moniväristen harjojen ja häntien hahmoilla. Tuohon sarveen liittyen, en ole aivan varma onko se maalattu vai onko muu osa harjasta maalattu ja sarvi maalaamaton, mutta mitä ilmeisimmin se on osa tuota päälaen harjaa.

Vaikkei se varsinainen vika olekaan, niin myös hahmon siivet näyttävät ns. päälleliimatummalta kuin esim. pegasos hahmoilla (Fluttershy, Derpy, Rainbow Dash). Tulee jotenkin mieleen, että hahmo on alunperin suunniteltu yksisarvisversioksi, mutta Hasbro on vaatinut, että pitää tehdä alicorn, josta johtuen siivet näyttävät hieman oudoilta. Tosin siivet on isommat kuin normi pegasoksilla, joten siitä voi siipien outous myös osittain johtua. Twilightin “otsatukka” on hieman suurehko, mutta se ei itseäni suuremmin haittaa. Hahmolla on söpöysmerkki molemmissa kyljissä, tosin ne ovat hieman piilossa siipien takana, eivätkä näy siltä kunnolla ainakaan hahmoa sivulta katsottaessa. Söpöymerkit ovat muutenkin ehkä hieman liian takana, melkein hahmon kankuissa (vaikka se Suomidubin mukaan melkeinpä siellä pitäisikin olla).

tl_sivu2tl_etuviisto2

tl_edesta    tl_etuviisto1

tl_sivu1  tl_takaa  tl_ylhaalta

tl_alapuoli

Kun Trixietä katsoo ei voi olla huomaamatta, että hänen ulkomuotonsa on jotain ainutlaatuista Funko vinyyliponien joukossa ja tällä viittaan nyt siihen, että hahmo on ensimmäinen jolla on vaatteet (hahmolla sarjassa ollut esiintymisasu). Olemme toki nähneet kaulassa olevia solmioita ja solmukkeita, mutta enne asusteita tässä mittakaavassa. Trixien asu tuo mukanaan tietysti, sen että hahmon kohdalla on sen vuoksi jouduttu tekemään joitain kompromisseja. Hahmolta puuttuu muun muassa kokonaan häntä, joka ei mitenkään olisi viitan alle mahtunut. Tässä hahmon perusversiossa tämä ei ole niinkään ongelma, mutta läpikuultavassa varianttiversiossa, kun viitan läpi pystyy näkemään, on puutos aikalailla silmiin pistävä.  Hännän lisäksi hahmolta puuttuu myös söpöysmerkit. Tai 100% varma en merkkien puuttumisesta ole, mutta viitan vuoksi niitä ei ainakaan voi nähdä, jos hahmolla ne on. Trixien hattu, joka on aivan julmetun kokoinen ja syy Trixien pakkauksen suurempaan kokoon, peittää suuren osan hahmon päätä ja suurimman osan harjasta. Tosin hatun alla ei varsinaisesti päälakea tai näkymätöntä osaa harjasta ole, mikä on nahtävissä jälleen kerran jos katsoo läpikuultavaa varianttiversiota hahmosta. Itselläni ei tuota varianttiversiota ole, mutta olen siitä kuvia nähnyt.

Trixien hattua ja viittaa peittää maaginen tähtikuviointi, joka pääasiassa omalla hahmollani on ihan hyvässä kunnossa, mutta tähtien maalipinnoissa on nähtävissä pieniä hiertymiä. Ja vaikkei hahmon rotua voi päältäpäin nähdä, niin Trixie on yksisarvinen (tiedoksi, jos joku ei sitä tiennyt).

Tähän vinyyliponisarjaan olisin henkilökohtaisesti kaivannut hieman lisäväriä ja tarkoitan tällä nyt sitä, että molemmissa hahmoissa värit ovat violetin ja sinisen sävyjä. Vaikka hahmojen paritus (enkä tarkoita tällä shippingiä) onkin hyvin looginen, kun kyseessä on kilpakumppanit ja jonkin asteiset vihamiehet, niin olisin toivonut paria, joiden värimaailmat eroavat enemmän toisistaan. Hahmot itsessään näyttävät pääasiassa ihan hienoille ja olen iloinen, että ne osa kokoelmaani ovat (vaikkei Trixie todellakaan ole suosikkihahmojani).

tl_ts

Seuraava sarja eli vinyyliponisarja 7:n julkaisu on toukokuun viimeinen päivä ja itselläni on menossa diili kyseisistä hahmoista, joten esittelyä Appeljackistä ja Big Macintoshista tulee sitten jossain vaiheessa kesällä. Myös sarja 4 on tilattuna Amazonista, joten ne ja esittely niistä on jossain välissä tulossa.

 

Katso videoesittelyni hahmoista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *