Hahmon luontisovellukset

Postausta päivitetty viimeksi 15.3.2014

Jotkut teistä ovat varmaan ihmetelleet, että vähän jokaisella fanilla on omat itse luodut hahmonsa (joista yleensä käytetään lyhennettä OC) ja silloin tulee pakostikin mieleen, että onko koko fanikunta taiteellisesti lahjakasta kun osaavat sellaisia luoda. No, osa fanikunnasta on toki erittäin taiteellista, mutta useimmiten on kyse erilaisilla hahmon luotisovelluksilla tehdyistä hahmoista. Esimerkiksi tämän blogin bannerissa olevat hahmot on luotu tällaisella sovelluksella (tosin lisäksi on käytetty myös kuvankäsittelyä).

Tunnetuin näistä hahmon luotisovelluksista on GeneralZoin Pony Creator. Tästä sovelluksesta on olemassa kolme eri versiota: Beta, versio 2 ja versio 3. Versio 3 on näistä uusin ja tekijän mukaan viho viimeinen versio sovelluksesta. Versiossa on on monia parannuksia verrattuna versioon 2, tosin monet tykkäävät käyttää yhä versiota 2, sillä se sisältää hahmomallit sarjasta tuttuihin hahmoihin, mutta versiosta 3 ne on poistettu. Nämä sovelluksen eri versiot on tarkoitettu käytettäväksi internetissä (online), mutta osaava henkilö osaa ne ladata koneelleen, myös mahdollista offline käyttöä varten (siis silloinkin kun nettiyhteys ei ole käytettävissä). Suht monipuolinen poseeraustyökalu ja suurikokoiset koneelle tallennettavat kuvat ovat mielestäni sovelluksen suurimmat plussat.

Pony Creator -sovelluksesta on saatavilla myös mobiiliversio Androidille. Se on tosin maksullinen (0,75 €) enkä ole sitä henkilökohtaisesti kokeillut.

lightning_scentchocolates_new_cutie 

Seuravaksi tunnetuin/käytetyin hahmon luontisovelluksista on The Hub -kanavan oma PonyMakerjoka on tietyin osin huomattavasti monipuolisempi kuin Pony Creator. Etenkin se sisältää runsaan joukon erilaisia asusteita, joihin hahmon voi pukea. Suurin puute Pony Creatoriin verrattuna tässä sovelluksessa on se, ettei hahmoja voi poseerata erilaisiin asentoihin sekä ettei luotuja hahmoja voi tallentaa tietokoneelle kuvana. Linkittämäni versio sovelluksesta on sen perusversio, mutta siitä on olemassa myös erilaisia teemaversiota. Sovellus löytyy The Hubin sivustolta sekä Facebook-sovelluksena.

highly_geeky

 

Siinä missä aiemmat hahmon luontisovellukset ovat olleet työkaluja 2D ponien luomiseksi, nyt niiden rinnalle on tullut myös 3D ponien luontiin tarkoitettuja sovelluksia. Näistä monipuolisin on ehdottomasti Ponylumenin 3D Pony Creator. Tämä sovellus on koko ajan kehittelyn alla ja siihen tulee jatkuvasti uusia päivityksiä. Tämän sovelluksen ehdottomasti paras ominaisuus tällä hetkellä on sen todella monipuolinen poseeraustyökalu.

chocolate_surprise_3d

 

Lopuksi vielä toinen 3D ponien luontiin tarkoitettu sovellus, jonka tarkoitus ei varsinaisesti edes ole olla vaihtoehtona 3D Pony Creatorille – Legends of Equestria -pelin hahmon luontityökalu. Tämä on edelliseen verrattuna todella rajoitettu ilman poseerausmahdollisuuksia tai mahdollisuutta tallentaa luotua hahmoa tietokoneelle. Tämä edeltää 3D Pony Creatoria, joten jokin aika sitten tämä oli ihan katsatamisen arvoinen sovellus, jos ei muuten niin ihan mielenkiinnon vuoksi.

triple_chocolate

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *