Esittely: MLP:FiM – Staffel 1 Blu-Ray

Eurooppalaisia ja muita Yhdysvaltain ulkopuolella asuvia My Little Pony: Friendship is Magic -faneja on jo pitkään vaivannut  eräs ikävä ongelma, se ettei sarjan jaksoja ole virallisesti oikein saatavissa, varsinkaan teräväpiirtoisina, mikä on se tarkuus jota silmällä pitäen sarja on tehty ja jolla siitä saa optimaalisen katselukokemuksen. Toki hieman kikkailemalla Itunesista voi jaksoja ostaa, mutta Applen DRM-systeemit eivät suuremmin houkuttele. Lisäksi Netflix-asiakkaat voivat hieman kiertotietä katsella sarjaa USA-Netflixistä. Mutta jos kikkailut ei kiinnosta tai fyysinen media on sinulle välttämätön, vaihtoehtoja ei ole ollut. Nyt Edel Kids:n saksassa julkaisema 1. kauden Blu-Ray-julkaisu tuo lievitystä tähän ongelmaan.

Linkki Amazon.de-tuotesivulle (sponsoroitu linkki)

My Little Pony: Freundschaft ist Magie – Staffel 1 Blu-Ray-julkaisun jaksot on jaettuna 3:lle levylle ja levyn tulevat tavallisessa Blu-Ray keep case kotelossa. Jaksot on jaettuna levylle seuraavasti: levy 1 9 jaksoa, levy 2 9 jaksoa ja levy 3 8 jaksoa + bonusmateriaali.

blu_ponit_s1   blu_ponit_s1_b

 

blu_ponit_s1_w

 

blu_ponit_s1_d1 blu_ponit_s1_d2 blu_ponit_s1_d3

 

Bonusmateriaalina tässä julkaisussa on paristakin Shout! Factory-julkaisusta tutut poniprofiilit (tekstitetty saksaksi), Love is Bloom -musiikkivideo (saksaksi laulettuna) ja sarja tunnuslaulun pidennetty musiikkivideoversio. Love is Bloom -musiikkivideon sisällyttäminen tähän julkaisuun ei ole kyllä minkään logiikan mukaista, kun se liittyy kakkoskauden kaksiosaiseen päätösjaksoon ja varsinkin  kun tämä musiikkivideo sisältää kohtauksia kyseisestä jaksosta, spoilaten näin mahdollisesti osan jaksoa. Tunnusmusiikkivideo tuo extrameteriaaleihin hieman lisää alyttömyyttää ollen varustettuna HubTV-kanavan vesileimalla ja video lopussa on Hub-kanavan mainos. Tunnusmusiikkivideo kuvanlaatu heittelee aikalailla, mutta tällaisessa bonusmateriaalissa sen voi helposti antaa anteeksi.

poni_bluray_titlesong

 

poni_bluray_titlesong2

 

Varsinaiset jaksot tässä julkaisussa näyttävät upeilta ollen FullHD, tosin lomitettuna eli 1080i-muotoisena, joka varmasti ei Hi-Fistejä miellytä, mutta tällaiselle perustyypille, kuten itse olen ei se ole ongelma, sillä kuva näyttää silti todella upealta.

poni_bluray_random_screencap2

 

poni_bluray_random_screencap3

 

poni_bluray_random_screencap4

 

poni_bluray_random_screencap

 

Minä olen niitä, jotka ovat olleet sitä mieltä, että MLP:FiM DVD-julkaisutkin ovat ihan siedettävän laatuisia, eivätkä kovin pahalta näytä. Mutta kun näin vieri vieressä katsoo DVD (NTSC, USA-julkaisu) ja Blu-Ray kuvaa, huomaa kuinka suuri ero niiden välillä on jopa perus DVD-resoluutiolla tarkasteltaessa, puhumattakaan FullHD-tarkkuudella tarkasteltuna. Alla olevien esimerkkien tapauksessa on käytetty DVD-laatuiseen kuvamateriaaliin parantelematonta/ylöspäinskaalaamatonta kuvaa.

poni_bluray_vertailu2
DVD (NTSC) / Blu-Ray kuvanlaatuvertailu 1 – koko kuva 50/50 (HD-resoluutiolla)
DVD (NTSC) / Blu-Ray kuvanlaatuvertailu 2 – sama puolikuva  molemmilla laaduilla (HD-resoluutiolla)

 

poni_bluray_random_dvdres4
DVD (NTSC) / Blu-Ray kuvanlaatuvertailu 3 – koko kuva 50/50 (DVD-resoluutiolla)

 

poni_bluray_random_dvdres3
DVD (NTSC) / Blu-Ray kuvanlaatuvertailu 4 – sama puolikuva molemmilla laaduilla (DVD-resoluutiolla)

Sitten päästään siihen, miksi tätä settiä on luultavasti myyty runsaasti myös Saksan ulkopuolisille markkinoille ja miksi myös itse tämän ostin. Saksankielisen ääniraidan lisäksi, tämä julkaisu sisältää myös englanninkielisen ääniraidan. Saksankieliset äänet on saatavissa 2.0 stereona tai 5.1 surroundina, kun englanninkieliset äänet ovat puolestaan vain 2.0 stereona, mikä saa viimeistään rantuimmat Hi-Fistit karttamaan tätä settiä kuin ruttoa, mutta itselleni, jolla ei kotiteatteria ole tai surround äänijärjestelmää muutenkaan, tämä julkaisu ajaa asiansa. Englanninkielisten äänien lisäksi julkaisu on aluekoodivapaa, joka mahdollistaa julkaisun toistamisen Blu-Ray-laitteilla ympäri maailman.

Koska julkaisu on Saksan markkinoille tehty, on kotelot, levyvalikot ja kaikki ruudulla näkyvät tekstit lokalisoitu saksaksi (poisluettuna jakson “Swarm of The Century” “Welcome Princess Celest” -teksti).

poni_bluray_valikko_jaksot

 

poni_bluray_titlescreen

 

poni_bluray_screen

 

Eniten itseäni tässä setissä arsyttää levytaiteessa ja äänivalikossa esiintyvä Fluttershy-kuva, jolta puuttuu kokonaan siivet, mutta muuten kaiken kaikkiaan, tämä Blu-Ray-julkaisu on ihan kelpo setti, vaikkakin tietysti sisältää vain kaikkein oleellisimman. Tosin tässä vaiheessa, kun kyseessä on ensimmäinen englanninkielisen ääniraidan sisältämä Blu-Ray MLP:FiM julkaisu, se riittää. Hi-Fisteille tämä setti ei ole, mutta perusfanille ihan välttävä.

Nyt vain odottelemaan kakkoskauden Blu-Ray julkaisua, jonka on huhuttu saapuvan niinkin pian kuin toukokuussa (2013).

Päivitys 19.4.2013:

Tällä hetkellä näyttäisi, että Saksajulkaisujen 2. kauden ensimmäiset voluumijulkaisut julkaistaan 17. toukokuuta. Tämän perusteella sanoisin, että seuraavaa kokokausijulkaisua saadaan odottaa ensivuodelle. Tämän lisäksi näyttää siltä, että ainakaan 2. ensimmäistä voluumijulkaisua 2. kaudelta ei sisällä englanninkielistä ääniraitaa, tosin myöskään 2 ensimmäista julkaisua 1. kaudeltakaan ei sellaista sisältänyt. Toki voihan tähän asiaan muutoksia tulla, mutta se jää nähtäväksi.

 

Videoesittelyversio:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *