Joulukalenteri – Ponijoulu, päivä 07

7

Celestian vuosi 1016, päivä 167 

Tänään Chocolaten tullessa kotiin, huomasin hänen olevan allapäin, masentunut ja hieman surullinen. Kysyessäni häneltä asiasta, hän ei sanonut mitään. Hetken hiljaisuuden jälkeen hän alkoi kertomaan tästä mieltään painavasta asiasta.

Hän kertoi, että ollessaan metsän reunassa puuhailemassa omiaan, hän oli tavannut ennestään tuntemattoman tammavarsan, joka oli ilmeisesti vasta muuttanut kyläämme vanhempiensa kanssa. He olivat viettäneet aikaa touhuten yhdessä, kunnes heille oli tullut jotain “ylitsepääsematömiä erimielisyyksiä”, jonkin asian suhteen, mutta Chocolate ei halunnut kertoa tarkemmin, joten jätin asian (erimielisyyksien syistä utelemisen) sikseen, sillä kyse oli ilmeisesti vain “sanallisista” erimielisyyksistä.

Mutta Chocolaten mielentilaan liittyi varmasti myös jotain muuta, sillä jokin sanaharkka, ei yksin riittäisi tällaisen tilan luomiseen. Toki sellainen voi aiheuttaa alakuloisuutta, mutta masentuneisuutta tai surullisuutta, ei, ei ainakaan tyttäreni kohdalla, sen verran hyvin minä hänet kuitenkin tunnen.

Hieman myöhemmin, kun Chocolate oli saanut olla ja mietiskellä asioita rauhassa, hän kertoi, että hänen ja Starry Nightin (ilmeisesti tämän uuden tuttavuuden nimi) riita oli saanut hänet surulliseksi ja masentuneeksi, sillä juuri kun hän oli luullut löytäneensä uuden oman ikäisensä ystävän, hän menettää sen jonkin typerän riidan seurauksena. Onhan se myönnettävä, ettei Chocolatella juuri oman ikäisiään ystäviä paljoa ole, sillä hän ei ole vielä koulussa ja hän muutenkin viihtyy aikalailla omissa oloissaan. Joten tälläinen asia voi ottaa henkisesti koville.

Sanoin Chocolatelle, että jos kyse on vain sanallisista erimielisyyksistä, asiat ovat yleensä sovittavissa. Ehdotin, että hän voisi vaikka kutsua Starry Nightin meille kylään sopimisen merkeissä, tai hän voisi käydä Starry Nightin luona sopimassa. Tämän jälkeen Chocolate lähti nukkumaan sanomatta sanaakaan. Henkilökohtaisesti toivon, että hän ja Starry Night saavat sovittua erimielisyytensä, sillä kuten jo mainitsin Chocolatella ei liiaksi omaikäisiään ystäviä ole ja olisi todellä sääli, jos tämä ystävyys päättyisi, ennen kuin edes kunnolla alkoikaan. No, ehkä Chocolatella huomenna on parempi päivä, tai siis varmasti on, sen jälkeen kun hän on kuullut päätöksemme joulun juhlimisen suhteen.

 

Audioversio:

Audioversion musiikki ja äänitehosteet credits:

* Paul Gentry – Christmas Morning

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *