Joulukalenteri – Ponijoulu, päivä 11

11

Celestian vuosi 1016, päivä 171

Tänään tullessamme töistä kotiin odotti meitä siellä jotain aivan odottamatonta. Lattia oli märkä, joitain koriste-esineitä lojui särkyneenä lattialta, eikä Chocolatea näy missään. Pian Chocolate kuitenkin ulkoa lennähtää sisälle ja hän näytti syylliseltä ja hänen ilmeensä kertoi “Voi ei, kiinni jäin”. Mikäs siinä, en voinut muuta kuin kysyä, “Chocolate mitä oikein on tapahtunut?”.

Chocolate alkoi kertomaan, että ollessaan ulkona touhuamassa lumipilvien kanssa, yksi niistä oli päässyt sisälle taloon, kun Chocolate oli unohtanut sulkea oven. Siinä sitten Chocolate oli sännännyt pilven perään ja yrittänyt saada sitä takaisin sisälle, mutta oli vain onnistunut saamaan pilven poukkoilemaan ympäri taloa, samalla pudottaen muutamia koriste-esineitä hyllyiltä. Tämän lisäksi, pilvi oli hajonnut useammaksi pienemmäksi pilveksi, jotka olivat kaikki alkaneet satamaan lunta talon sisällä. Saadessaan lopulta kaikki pilven kappaleet koottua, hän oli onnistunut kokoamaan niistä taas yhden ison pilven, mutta kaikki tämä hommailu oli saanut aikaan pilven sisältämissä lumikiteissä jännitteen, joka oli purkautunut salamana pilvestä osuen mattoon ja sytyttäen sen tuleen, jolloin Chocolate oli joutunut viskaamaan ämpärillisen vettä sen päälle, sammuttaakseen tulen. Tämän jälkeen Chocolate oli lopulta saanut pilven ulos talosta ja tässä sitä sitten ollaan.

Voitte uskoa, että olin vihainen, ulkoisesti ehkä tyyni, mutta sisälläni kiehui. Kuinka monta kertaa olimmekaan sanoneet Chocolatelle, että, jos touhuat pilvien kanssa kotipihalla, muista sulkea ovi. Koko episodi olisi ollut hyvin helposti vältettävissä. Vedin syvään henkeä ja sanoin “Chocolate, loppuillan ja huomisen olet kotiarestissa.”. Tiedän, että tämä oli todella lievä rangaistus tapahtuneesta, eikä tämä ollut ensimmäinen kerta kun joudun tällaista tekemään, vaikkakin hyvin harvinaista. Chocolate ei sanonut mitään, vaan häipyi huoneeseensa ja kävi ulkona sieltä vain illalisen ajan, koko aikana sanomatta sanaakaan. Kokemuksesta tiedän, että tämä mykkäkoulu tulee jatkumaan vielä koko huomisen. Unohdin myös antaa Chocolatella hänen uuden päiväkirjansa, jonka ostimme hänelle Lilyn kanssa kotimatkalla, no ehkä huomenna sitten.

 

Audioversio:

Audioversion musiikki ja äänitehosteet credits:

* Kevin MacLeod – Angels We Have Heard

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *