Joulukalenteri – Ponijoulu, päivä 20

20

Celestian vuosi 1016, päivä 180 

Tänä aamuna Chocolate kävi ylikierroksilla, eikä olisi millään malttanut odottaa iltapäivää ja Starry Nightin luo yökylään pääsemistä. Jos tuntisimme Starry Nightin ja hänen perheensä entuudestaan, olisimme antaneet lähteä Starry Nightin luo vaikka heti, mutta koska minä tai Lily,emme heitä vielä tunteneet, halusimme saattaa hänet sinne ja samalla tavata Starry Nightin vanhemmat. Tästä syystä Chocolaten pitäisi odottaa iltapäivään ja siihen, että palaame töistä kotiin.

Kotiinpalatessamme Chocolate oli lukemassa kirjaa. Meidät nähdessään hän pomppasi pystyyn ja kysyi “Joko mennään?”. No eipä siinä oikein muu auttanut, kuin lähteä heti matkaan, ja saavatpahan Chocolate ja Starry Night mahdollisimman paljon yhdessä oloaikaa. Ulkona oli leuto ilma, joten Chocolate lensi edellä ja opasti meitä määränpäähämme. Perille saavuttuamme, emme edes ehtineet oveen koputtaa kun se avautui. Epäilemättä Starry Night oli ikkunasta vahtinut milloin tulemme ja heti sännännyt ovea avaamaan. Oven avauduttua, hyvä että ehdimme edes silmiämme räpäyttää, kun Chocolate ja Starry Night olivat jonnekin kadonneet.

Starry Nightin vanhemmat olivat juttelemassa keskenään olohuoneessa, kunnes huomasivat meidät. Esittelimme itsemme ja kuten tekivät myös he. Heidän nimensä oli Lightning Scent ja Wildmane. Keskustelimme jonkin aikaa heidän kanssaan ja Chocolate oli oikeassa he tuntuivat mukavilta. Keskustellessamme Chocolatesta tai Starry Nightistä, emme nähneet vilaustakaan, mutta kuulimme vähän väliä naurua ja hihitystä jostain päin taloa, joten ilmeisesti heillä oli ainakin hauskaa. Lähtiessamme Chocolate kävi meille halaukset antamassa ja sanoimme, ettei hänen tarvitse huomenna kiirehtiä kotiin, kunhan tulee kotiintuloaikaan mennessä.

Vaikka työpäivämme olikin ollut hieman uuvuttava, päätimme käyttää hyväksi tilaisuutta, kun kerrankin saimme olla illan kahden, mistä emme ole saaneet nauttia kovin usein Chocolaten syntymän jälkeen. Tyttäremme on toki ihana ja me molemmat rakastamme jokaista hänen kanssaan viettämäämme sekuntia, mutta joskus on vain mukavaa olla Lilyn kanssa kahden. Illlan pimettyä päätimme (minä ehdotin ja Lily suostui) mennä katselemaan kuutamoa. Katsoimme kuutamoa läheisen kukkulan laella istuen. Olimme kotoa ottaneet mukaan istuma-alustan, jottei takamuksemme paleltuisi kuutamoa ihaillessamme. Kuin ihmeellisen sattumuksen kautta, kuu oli täysi näytti jopa normaalia suuremmalta, kirkkaammalta ja upeammalta kuin koskaan ennen. Siinä kuuta katsoessa ja toisiamme syleillessä yhtäkkia kuuluu kova pamahdus ja kirkas valonvälähdys. Huomaamme kuinka kuun keskipisteen kohdalta lähtee leviämään ympyränmuotoinen nopeasti laajeneva sateenkaari. Ihmetellessämme tämä ilmiötä huomaamme kuinka tämän ilmiön keskeltä lähtee nopeasti meidän suuntaamme kulkevä sateenkaarijuova. Yhtäkkiä tunnemme kuinka jokin hyvin nopeasti kulkeva suhahtaa ohitsemme yläpuoleltamme. Siinä tuota ihmeellistä ympyräsateenkaarta ihmetellessämme ja ihaillessamme huomaan kuinka kuuta ympäröivät tähdet ovat yhtäkkiä muodostaneet sydämen kuun ympärille ja olen täysin varma, ettei tähdet olleet tuossa asennossa tänne tullessamme. Olipa syy näihin oudosti käyttäytyviin taivaankappaleisiin mikä tahansa, oli näky henkeä salpaavan upea, joten siinä me vain istuimme hetken jos toisenkin toisiamme syleillen, kunnes huomasin, että lyhtymme on melkein palanut loppuun, joten oli aika lähteä kotiin, muuten joutuisimme kävelemään sinne lähes pilkkopimeässä.

Kotiin päästyämme olimme todellä väsyneitä ja koska oli jo myöhä muutenkin, painuimme suoraan nukkumaan. Ja vaikkei Chocolate  sitä kuulemassa ollutkaan, toivotimme hänelle myös hyvää yötä.

Lisäys (päivä 181):
Tämä lisäys sisältää sen, mitä Chocolate kertoi illan tapahtumista tultuaan kotiin.

Lähdettyämme Chocolate ja Starry Night olivat leikkineet (mitä sitä hän hän ei kertonut) ja hauskaa kuulema oli ollut. Myöhemmin he olivat tehneet palapeliä, siis sellaista isoa 1000 palan mallia, jonka he olivat muutamassa tunnissa saaneet kasaan. Jos tuo on totta, niin epäilen Starry Nightin yksisarvistai’ailla olleen jotain tekemistä asian kanssa. Illanpäätteeksi he olivat kuulema katselleet tähtiä Starry Nightin kaukoputkella (sopiva harrastus jollekin, jonka nimi on Starry Night). Nukkumaan mennessä Starry Night oli kuulema lainannut Chocolatelle yhtä unileluistaan yönajaksi. Chocolate ei ole koskaan unilelun kanssa nukkunut tai ole sellaista tarvinnut, mutta kun Starry Night oli sellaisen kanssa nukkunut, oli Chocolate halunnut myös kokeilla.

 

Audioversio:

Audioversion musiikki ja äänitehosteet credits:

* Kevin MacLeod – Wish Background

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *