Esittely: Funko My Little Pony vinyylihahmosarja 5

Lokakuun 2013 alkupuolella julkaisunsa sai FunkoMLP vinyylihahmosarja 5 ja nyt osa teistä varmaan ihmettelee “Sarja 5, mutta eikö edellinen esittely ollut sarjasta 3? mitä tapahtui sarjalle 4?”. No asia on niin, että sarja 4 on olemassa ja julkaistu, mutta itseltäni se vielä toistaiseksi puuttuu, sillä toisin kuin muut sarjat, se ei ollut Hot Topic osa-aika-eksklusiivi vaan Toys R Us USA osa-aika-eksklusiivi eikä Toys R Us USA toimita tuotteita pohjoismaihin, vaikkakin he toimittavat käytännössä koko muu Euroopan alueelle. Tästä syystä hyppäämme toistaiseksi sarjan 4 (kunnes se pääsee laajempaan jakeluun) yli suoraan sarjaan 5.

Sarja 5 (tai oikeastaan tapahtui jo sarjassa 4) rikkoi vanhan mallin, jossa julkaistiin yksi päähahmo ja yksi toissijainen hahmo. Sarjassa 5 ei päähahmoa ollenkaan julkaistu, vaan kaksi toissijaista hahmoa, jotka tällä kertaa olivat muusikkoponit Octavia ja DJ Pon-3 (aka Vinyl Scratch). Vanhan julkaisumallin rikkomisen lisäksi sarjassa 5 nähtiin jotain, mitä ei missään aikaisemmassa sarjassa oltu nähty, ei edes sarjassa 4. Siihen mistä oikein edellisessä lauseessa puhun, selviää myöhemmin, kun tässä esittelyssä päästään käsittelemään avattuja hahmoja.

om_dj_package

 

Vaikka viimeisimmissä vinyyliponisarjoissa muutoksia onkin tapahtunut joissain asioissa, jotkin näyttävät olevan vakioita, kuten pakkaus ja sen tyyli. Octavian pakkaustaiteessa hän jostain syystä näyttää vähemmän kuin onnelliselta tai iloiselta.

 

om_package_front

mo_package_angle1    om_package_side1

om_package_angle2    om_package_side2

 

om_package_angle3

om_package_front_up_angle

 

Kuten oli sarjassa 3 Lyran kohdalla, myös Octavian nimi muodostuu fanien antamasta nimestä ja Hasbron siihen tekemästä lisäyksestä. Octavia on siis alunperin fanien hahmolle antama nimi, mutta luultavasti tavaramerkin rekisteröimiseen liittyvistä syistä, Hasbro lisäsi siihen loppuosan Melody.

 

dj_package_front

dj_package_angle1    dj_package_side1

dj_package_angle2    dj_package_side2

dj_package_angle3

dj_package_front_up_angle

 

DJ Pon-3 kuuluu niihin harvoihin Funkoponeihin, jotka katselevat pakkauksestaan vasemmalle, kun pääasiassa muut katselevat oikealle. Tähän on tietysti syy, jonka voi päätellä jo pakkausta ja sen pakkaustaidetta katsomalla, mutta teille jotka ette halua aivojanne liikaa rasittaa, se syy kyllä selviää kohtapuoliin myöhemmin tässä esittelyssä. En ole täysin varma, mutta muistelisin, että DJ Pon-3 oli alunperin fanien hahmolle antama nimi, joka sai sitten myöhemmin rinnalleen toisen fanien käyttämän nimen Vinyl Scratch, joten toisinaan faninimet saattavat päätyä sellaisenaan virallisiksi nimiksi. Tässä tapauksessa DJ Pon-3 on sen verran erikoinen nimi, että se on ollut helposti rekisteröitävissä tavaramerkiksi.

 

om_side1

om_angle_front_2   om_front

om_angle_front_1

om_side2

om_back     om_back_up

 

Toisin kuin muilla Funkon vinyyliponeilla, Octavian harja näyttäisi ainakin osittain olevan osa pään muotoilua, joka näkyy helposti siinä, että hänen otsansa ja otsatukkansa rajalla on hieman maalisuttua.Koska koko hänen harjansa ja häntänsä omaa samanlaisen mattamaalipinnan, veikkaukseni on, että hänen häntä ja harja on tehty muun kuin tummanharmaan värisestä materiaalista.Omalla Octaviallani on myös hieman vikaa silmien maalipinnassa, sekä solmukkeessa, joka on perusväriltään vaaleanpunainen ja maalattu osittain valkeaksi. Octavian oikeassa takajalassa onmyös pieni ruttu, joka näyttää hieman ikävälle, muttei pilaa kuitenkaan hahmoa (ainakaan itselleni).

Jotkut sanovat, että Octavia näyttä kuin hän olisi pilvessä ja täytyy myöntää, että ilme on hieman mielenkiintoinen, mutta parempi sekin kuin pakkaustaiteen ärtynyt ilme.

Se suurin tämän vinyyliponisarjan tuoma muutos, josta mainitsin esittelyn alussa on tietenkin se, että nyt ensimmäistä kertaa koskaan hahmojen söpöysmerkit ovat hahmon molemmin puolin.

 

vs_side1

vs_front_angle   vs_front

vs_side2

vs_back      vs_back_up

 

Olen siitä aina maininnut, mutta moniväriset harjat ja hännät ovat todella helppo kohde pahoille maaliviolle, mutta onneksi ainakin itse olen niiltä toistaiseksi välttynyt, vaikkei tämän DJ Pon-3 täydellinen ole on se tarpeeksi hyvä. Tuo pieni ruttu tuolla harjan alakärjessä on hieman ärsyttävä, mutta pahempiakin ongelmia hahmolla voisi olla. Olen aina pitänyt kovin DJ Pon-3:n värimaailmasta, mutta itse ainakin toivoisin, että hahmon valkoinen väri olisi valkoisempi, sillä tämä nykyinen on melkein harmaa, eikä valkoinen. Ja syy siihen, että hahmo on pakattu toisinpäin kuin suurin osa Funkon vinyyliponeista on se, että hänen harjansa peittää toisen puolen kasvoista kokonaan ja näyttäisi näin ollen todella tyhmältä pakkauksessa, jos hahmo olisi pakattu samoin päin kuin pääosa hahmoista (siis sama syy kuin Fluttershyllä).

Octaviasta ja DJ Pon-3:sta on olemassa myös läpikuultavat kimallevariantit.

 

om_dj

 

Itse animaatiosarjassa näitä kahta hahmoa ei ole suuremmin näytetty, eikä kummallakaan ole ainakaan vielä ollut puheroolia (tätä kirjoitettaessa 4. kauden 4. jakso on viimeisin esitetty/julkaistu jakso), mutta fanien omissa tarinoissa nämä kaksi ovat tilanteesta ja fanista riippuen yleensä joko tuttavia, kämppäkavereita tai rakastavaisia, ja uskoisin että ainakin viimeisen kategorian ystäville tämä vinyyliponisarja 5 on erittäin mieluinen. Itselleni Octavia on suosikki toissijaisista hahmoista, joten siinä suhteessa asiat on loistavasti, sillä nyt vinyyliponeina on julkaistu jo oma suosikkihahmoni (Fluttershy), sekä kaksi suosikkiani toissijaisista hahmoista (Octavia & Lyra).

Vaikka kummastakin hahmosta on jonkinmoiset Hasbroversiotkin olemassa isommassa tai pienessä kokoluokassa, on nämä versiot ihan hienot ja upeat, enkä usko että kukaan niiden hankkimista katuu (maanantaikappaleita lukuun ottamatta). Funko vinyyliponeja keräileville nämä ovat loistava lisä kokoelmaan, vaikka osa ei tykkääkään siitä, ettei tässä sarjassa julkaistu päähahmoa ollenkaan. Täytyy vain sanoa, että jatka samaan malliin Funko (vaikkei lompakkoni ja pankkitilini olekaan samaa mieltä).

Tätä kirjoitettaessa, Hot Topicilla on näihin vielä yksinoikeus, jonnekin helmi-maaliskuulle (2014) luultavasti.

Huhut kertovat, että seuraava sarja (#6) sisältäisi Twilight Sparklen (Alicorn versio) ja Trixien. Lisäksi huhut kertovat myös suuremman kokoluokan vinyyliponien tulemisesta lähitulevaisuudessa (alkuvuosi 2014).

 

Katso videoesittelyni hahmoista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *