Esittely: Funko My Little Pony vinyylihahmosarja 3

Hieman myöhässä hankinta-ajankohtaan nähden, mutta sopivasti hahmojen yleiseen jakeluun tulemiseen, tulee tämä esittely, jossa kohteena on Funkon vinyyliponisarja 3. Sarja 3:n hahmot Pinkie Pie ja Lyra Heartstrings (sarja noudattaa näin ollen edelleen yksi päähahmo & yksi toissijainen hahmo julkaisukaavaa), julkaistiin elokuuna 2013 alkupuolella Hot Topic eksklusiiveina. ja tätä kirjoitettaessa niiden laajempi julkaisu on juuri alkanut (videoesittely on kuvattu kuukausi pari sitten, mutta tämän esittelyversion julkaisun viivästyminen viivästytti myös sen julkaisua). Hahmot sopivat värityksensä puolesta myös todella hyvin vajaan kahden viikon kuluttua olevaan jouluun.

lh_pp_package

 

Sarjan 3 hahmot tulevat samantyylisissä pakkauksissa kuin edellistenkin sarjojen hahmot. Kuten hahmon värityksen ja nimenkin puolesta voidaan päätellä, löytyy Pinkie Pien pakkauksesta runsaasti myös pinkkiä, vaikka perusväritys on Funko vinyyliponeille tyypillinen mustan harmaa.

 

pp_package_front

pp_package_angle1   pp_package_side1

pp_package_angle2   pp_package_side2

pp_package_angle3

pp_package_front_up_angle

 

Kuten avatun hahmon kuvien kohdalla tuosaa alempana voitte huomata, olisi mielestäni Pinkie Pie ollut parempi pakata pakkaukseen, jossa ikkuna suuntautuu vasemmalle ja jossa Pinkien vasen kylki on näkyvissä. Ilmeisesti Funko ei vain tykkää pakata hahmoja pakkauksiin, joissa on vasemmalle suuntautuvat ikkunat ellei ole pakko. Mitään teknistä estettä sille, ettei Pinkien söpöysmerkkiä olisi voinut vasempaan kylkeen painaa ei ole.

 

lh_package_front

lh_package_angle1    lh_package_side1

lh_package_angle2    lh_package_side2

lh_package_angle3

lh_package_front_up_angle

 

Merkittävin asia mikä Lyran pakkauksesta voidaan huomata on hänen toinen nimensä Heartstrings. Alunperin Lyra on fanien hahmolle antama nimi. Sitten Hasbro antoi hahmole nimeksi Heartstrings, mutta fanit eivät oikein lämmenneet sille, joten Hasbro yhdisti nimet ja näin syntyi Lyra Heartsrings. Se mikseivät he olisi voineet antaa pelkkää nimeä Lyra, saattaa johtua siitä, että se on liian geneerinen tavaramerkiksi rekisteröimiseksi.

 

pp_side1

pp_front_angle    pp_front

pp_front_angle2

pp_side2

pp_back    pp_back_up

 

Pinkien massiivisen, mutta yksivärisen harman sekä hännän etuina ovat että maaliviolta on vältytty, eikä kropassakaan suurempia vikoja ole. Tosin Pinkie valokuvaaminen on hankalaa, kun kaarevat pinnat hahmossa, joita runsaasti löytyy, aiheuttavat ikäviä heijastuksia.

 

lh_side1

lh_front_angle   lh_front

lh_front_angle2

lh_side2

lh_back    lh_back_up

 

Olen hyvin onnellinen, että huolimatta Lyran kaksivärisestä harjasta ja hännästä, maalivikoja ei paljoa esiinnyt. Kuten kuvista näkee maalijälki ei aivan täydellinen ole, mutta tarpeeksi hyvä ja itselleni välttävä. Hännän ja harjan vihertäväväri on vinyylin oma väri, kun taas valkeat osat on maalattu. Sen pitäisi kuvissakin näkyä, mutta selvyyden vuoksi mainittakoon, että Lyran söpöysmerkin lyyrassa on myös kielet maalattuna, kuten pitääkin, ne eivät vai ole kovin helposti erotettavissa vihreästä pohjaväristä.

Ja söpöysmerkeistä puheen ollen, kuten aiemmissakin sarjoissa (ja Hasbronkin tuottamillä ponifiguureilla) söpöysmerkit ovat vain toisessa kyljessä, vaikka itse animaatiosarjassa ne löytyvät hahmojen molemmista kyljistä. Toivoa sopii, että tähän tulisi jossain vaiheessa muutos ja saisimme viimeinkin figuureja, joilla on söpöysmerkit molemmin puolin (ellei Hasbron lisenssiehdoissa sitä kieltävää lauseketta ole).

Kuten aiemminkin julkaistujen hahmojen kohdalla, myös Pinkiestä ja Lyrasta on olemassa läpikuultavat kimallevariantit, joita en itse aio hankkia. Minulle riittävät pelkät perusversiot.

 

lh_pp

 

Niille, jotka eivät harjattavista poneista perusta ja haluavat minihahmoja isompia poneja kokoelmaansa, ovat nämä aivan loistavia hahmoja kokoelman jatkeeksi ja laajempaa jakeluun pääsy tarkoittaa helpompaa saatavuutta, jopa mahdollisesti paikoista kuten Fantasiapelit. Mutta yksi asia on varma, ne jotka nämä itselleen hankkivat eivät tule katumaan ellei sitten kohdalle satu maanantai kappaletta. Vaikka Lyrasta ja Pinkiestä molemmista viralliset Hasbroversiot minifiguureina ja kammattavina löytyvät, ovat nämä itselleni ylivertaiset niihin nähden.

 

Katso videoesittelyni hahmoista:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *