Esittely: Funko My Little Pony POP! sarja 1

Funkon vinyyliponien suosion myötä, ei ollut suuri ihme, että My Little Pony sai oman sarjansa heidän lippulaivatuoteryhmästään (POP! Vinyylihahmot). Siitä asti kun tämän sarjan tulemisesta kerrottiin vuoden 2013 alussa, odotin sitä kuin kuuta nousevaa ja lopulta sain ne käsiini. Niille jotka eivät tiedä, Funko POP! vinyylihahmot ovat isopäisiä, noin kymmenen senttiä korkeita tyyliteltyjä vinyylihahmoja, joilla on yksi artikulaatiopiste, niiden pää. Ja päästä puheen ollen, ne ovat näillä hahmoilla julmetun kokoiset verrattuna muuhun vartaloon. Lisäksi Funko POP! vinyylihahmoille on tyypillistä niiden pyöreät isot mustat silmät, tosin ei aina, joitain poikkeuksia löytyy, jopa tästä sarjasta. Itselleni ponit eivät olleet ensi kosketukseni POP! Vinyylihahmoihin, vaan itse tutustuin niihin Masters of the Universe -hahmojen kautta.  Tämä ensimmäinen sarja koostuu hahmoista Fluttershy, Pinkie Pie, Twilight Sparkle, Rainbow Dash, Derpy, Dr. Hooves ja DJ Pon-3, joista 3 viimeksi mainittua olivat tämä artikkelin kirjoituksen aikaan Hot Topic eksklusiiveja.

Pieni varoitus, tämä esittely sisältää runsaasti kuvia, jonka vuoksi se saattaa hitaimmille yhteyksille olla raskas.

Derpy

dh_package_edesta    dh_package_etuviisto1

Derpy (kuten arjan muutkin hahmot) tulee Funko POP! sarjalle tyypillisessä pakkauksessa. Pakkauksen edessä nähdään oikea puoli hahmon graafisesta konseptikuvasta, hahmon nimi, jota Derpyn tapauksessa ei näytetä, vaan se on esitetty samaan tapaan kuin muidenkin Funkon Derpy -tuotteiden kohdalla. Pakkauksen yläreunassa nähdään sitten Funko POP! -logo, josta myös nähdään, että My Little Pony on oma sarjansa POP!-tuoteryhmässä, mikä oli ehkä hieman yllätys, sillä monet fanit odottivat, näiden hahmojen olevan osa television-sarjaa (televisiosarjoihin perustuville hahmoille tarkoitettu sarja), mutta ilmeisesti Funko katsoi (tai ehkä Hasbro vaati), että ponit ansaitsevat ihan oman sarjansa. Pakkauksen etupuolella näkyy myös hahmoaiheen logo eli tässä tapauksessa My Little Pony -logo sekä hahmon järjestysnumero kyseisessä sarjassa, unohtamatta tietysti sitä tarkeintä eli itse hahmoa pakkauksessaan.

dh_package_sivu1    dh_package_takaviisto1

Pakkauksen sivulla nähdään samoja elementtejä kuin pakkauksen edessä, näihin lukeutuu hahmon nimi, järjestysnumero, POP!-logo, osa hahmon graafisesta konseptikuvasta (pään yläosa). Pakkauksen takana nähdään jälleen kerran oikea puoli hahmon graafisesta konseptikuvasta, hahmon nimi, POP!-logo,  hahmoaiheen logo, järjestysnumero sarjassa, kuin myös lista sarja sisältämistä hahmoista järjestysnumeroineen.

dh_package_sivu2    dh_package_etuviisto2

Pakkauksen toisella sivulla nähdään samoja tuttuja elementtejä. Löytyy POP!-logoa, hahmon nimeä ja järjestysnumeroa, kuin myös hahmon graafinen konseptikuva kokonaisuudessaan. Ja kuten näkyy on My Little Ponylle ominainen vaaleanpunainen väritys, myös osa pakkauksen ilmettä.

dh_package_top_2

Lopuksi pakkauksen päältä loytyy osa hahmon graafisesta konseptikuvasta ja POP! logo.

Yhteenvetona pakkauksesta voisi sanoa, että verrattuna Funkon ei-POP! vinyyliponien pakkauksiin, POP! pakkaukset näyttävät raikkailta ja keveiltä.

 

dh_front   dh_etuviisto

Vaikka Funko POP! hahmot ovatkin tyyliteltyjä ja aika pelkistettyjä, ei se tarkoita, etteikö niistä löytyisi huomion arvoisia yksityiskohtia. Kuten vasemman puoleisesta kuvasta näkyy on Derpyllä toisessa takajalassaan My Little pony -logo (tämä on kaikilla sarjan hahmoilla), luultavasti Hasbron vaatimuksesta. Hahmon väritys kuten näkyy on Derpyn oma väritys, harmaa kroppa sekä kellertävät häntä ja harja. Derpyn silmät ovat POP! hahmoille tyypilliseen tapaan isot pyöreät ja mustat, mutta on Funko on siitä huolimatta kiinnittänyt huomiota yksityiskohtiin. Derpyn silmät ovat näet eri tasoissa toisiinsa nähden (toinen ylempänä kuin toinen) ja tämähän johtuu siitä, että Derpy-hahmon silmät harottavat eri suuntiin ja tällä tavoin Funko on huomioinut tuon yksityiskohdan. Lisäksi kannattaa huomioda hahmon ripset, sillä jokaisella ponilla tässä sarjassa on erilaiset ripset. Myös Derpyn harja ja häntä on mutoiltu Derpylle ominaisiksi.

dh_takaviisto    dh_takaa

Derpyn söpöysmerkki löytyy, mutta kuten lähes kaikilla virallisilla ponituotteilla, vain yhdeltä puolelta. Derpyn tapauksessa harja on osa pään muotoilua, mutta kuten joidenkin hahmojen kohdalla myöhemmin näemme, niin ei aina ole. Hahmojen hännät ovat myös muusta kropasta erilliset.

dh_poseerattu

Kuten alussa kerroin, on POP! hahmoilla yksi artikulaatiopiste. Itse pää pyörii kaikilla hahmoilla 360 astetta, mutta pegasos-ponien kohdalla tuppaa siivet hieman haittaamaan pään liikettä, kun harja ottaa siihen kiinni.

Oma Derpyni on pääosin maalipinnaltaan ja muutenkin ihan hyvä, mutta sillä on jokin ihmeellinen vaalenpunainen maalitahra kaulassa (ei näy kovin hyvin näissä kuvissa).

Kuten alussa mainitsin, Derpy on tätä kirjoitettaessa Hot Topic eksklusiivi tai sen pitäisi olla, mutta syystä tai toisesta myös australialainen Popcultcha-verkkokauppa sitä myy (ja myi jopa ennen Hot Topicia).

 

Fluttershy

fs_package_front    fs_package_etuviisto1

fs_package_sivu1    fs_package_takaviisto

fs_package_sivu2   fs_package_etuviisto2

fs_package_top_2

 

 

fs_front    fs_etuviisto

Toisin kuin Derpyn kohdalla, Fluttershyn harja ei ole osa pään muotoilua. Itseasiassa se ei ole edes samanlaista vinyyliä kuin muu osa hahmosta. Harjan vinyyli on samaa kuin mitä Funkon ei-POP! Fluttershyllä. Tämä erilainen materiaali on paljon painavampaa kuin hahmon pääasiallinen materiaali, mikä tekee Fluttershystä hyvin yläpainoisen.

fs_takaviisto     fs_takaa

Yksi etu siitä että Fluttershyn harja on erillinen, on ettei hahmossa ole ollenkaan maalivikoja, koska hahmossa ei juurikaan ole maalipintoja. Tämä tietysti on upea juttu itselleni, sillä kuten vakituiset lukijat tietävät, Fluttershy on suosikkihahmoni.

fs_poseerattu

 

Pinkie Pie

pinkie_package_edesta    pinkie_package_etuviisto1

pinkie_package_sivu1    pinkie_package_takaviisto1

pinkie_package_sivu2    pinkie_package_etuviisto2

pinkie_package_top

 

pinkie_front    pinkie_etuviisto

Pinkie Pien harja on kokonaisuudessaan samaa materiaalia, mutta kuten kuvistakin hyvin näkyy, se ei ole kokonaisuudessaan osa pään muotoilua vaan koostuu useammasta osasta.

pinkie_takaviisto    pinkie_takaa

Oma Pinkieni on muuten suht siisti ulkoasultaan, mutta hahmon söpöysmerkin kohdalla on jotain ihme kökköä.

pinkie_poseerattu

 

Rainbow Dash

rd_package_edesta   rd_package_etuviisto1

rd_package_sivu1    rd_package_takaviisto1

rd_package_sivu2    rd_package_etuviisto2

rd_package_top_2

 

rd_front    rd_etuviisto

Rainbow Dashin harja on osa päänmuotoilua ja kuten voidaan nähdä sen vaaleansinisestä pohjavärityksestä.

rd_takaviisto    rd_takaa

Omasta, kuten varmaan muidenkin, Rainbow Dashistä löytyy jonkin verran maalivikoja, joka pääosin juontuu siitä, että häntä ja harja ovat moniväriset ja niiden käsinmaalaaminen aiheuttaa helpommin sotkuisuutta, kuin vain yksivärisen harjan tai hännän maalaaminen, sillä hahmot maalataan käsin tehtaalla.. Toki parempi maalausjälki olisi ollut toivottavaa, mutta olen pahempaakin nähnyt.

rd_poseerattu    rd_sauma

Kuten voi nähdä, on Rainbow Dashini päässä pieni esteettinen liimaushaitta, joka ei pään toimintaan vaikuta ja on onneksi pään alapuolella, joten normaaliolosuhteissa sitä ei edes näe. Tosin sen olemassa olon tiedostaminen ärsyttää hiukan.

 

DJ Pon-3

dj_package_edesta    dj_package_etuviisto1

dj_package_sivu1    dj_package_takaviisto1

dj_package_sivu2    dj_package_etuviisto2

dj_package_top_2

 

dj_front    dj_etuviisto

Muista sarja hahmoista poiketen, DJ-Pon-3:lla ei ole POP! sarjalle ominaisia mustia silmiä vaan hänellä on päässään, hahmon tavaramnerkiksi muodostuneet lasit. Omalla hahmollani, kuten kuvista näkyy, on toisessa etujalassaan hieman sinistä maalisuttua, eikä lasien maalijälkikään ole paras mahdollinen, lähinnä kehysten kohdalla. DJ-Pon-3:n harja on osa päänmuotoilua, tosin 2-värinen maalipinta, aiheittaa muutamia maalivikoja, ei kuitenkaan kovin pahoja.

dj_takaviisto    dj_takaa

Oman hahmoni kyljessä on yksi ärsyttävimmistä kosmeettisista vioista. Söpöysmerkin vieressä on jokin ihmeellinen hankauma/kolhu, en oikein osaa sanoa mikä, mutta se on kuitenkin rusehtava ja osuu silmään todella hyvin muuten valkeasta ympäristöstään. Jos harjan kohdalla oli pieniä maalivikoja, niin on myös hännän kanssa, joka näyttää pahemmalta.

dj_poseerattu

Yleisesti ottaen DJ Pon-3 on väritykseltään suosikkini näistä hahmoista, sillä valkea väritys yhdessä kaksisävyisen sinisen hännän ja harjan kanssa toimii mielestäni todella hyvin. tai ainakin omaa silmääni se miellyttää. Tosin olisin toivonut hahmon olevan hieman valkeampi kuin mitä se on. DJ Pon-3 on väritykseltään enemmänkin kerman kuin puhtaanvalkea.

Kuten alussa mainitsin, DJ Pon-3 on tätä kirjoitettaessa Hot Topic eksklusiivi tai sen pitäisi olla, mutta syystä tai toisesta myös australialainen Popcultcha-verkkokauppa sitä myy (ja myi jopa ennen Hot Topicia). Oma kappaleeni on juurikin tuolta Popcultchasta ostettu.

 

Twilight Sparkle

ts_package_edesta    ts_package_etuviisto1

ts_package_sivu1    ts_package_takaviisto1

ts_package_sivu2    ts_package_etuviisto2

ts_package_top

 

ts_front    ts_etuviisto

ts_variongelma1   ts_variongelma2

Henkilökohtaisesti olen näiden omien hahmojeni kohdalla eniten pettynyt Twilight Sparklen maalipintaan. Etenkin harja näyttää paikoin erittäin hutaisten maalatulta. Twilightin harja osa päänmuotoilua.

ts_takaviisto   ts_takaa

Harjaan verrattuna häntä on varsin hyvin maalattu, vaikka onkin kolmivärinen.

ts_poseerattu

 

Ärsyttävistä maalivioistaan huolimatta Twilight silti näyttää todella söpöltä. Nyt vain odotellaan alicornvarianttia, jonka luulisi olevan helppo toteuttaa käyttäen samaa päätä ja pegasos-vartaloa.

 

 Dr. Hooves

dr_package_edesta    dr_package_etusivu1

dr_package_sivu1    dr_packae_takaviisto1

Kuten pakkauksesta yllä näkyy, tässä hahmosarjassa hahmon nimi kirjoitettu Dr. Hooves, kun ei-POP! sarjassa se oli Dr. Whooves. Kirjoitusasuista ensimmäinen on oikea tai siis Hasbron virallinen kirjoitusasu hahmolle. Whooves on ajalta, ennen kuin Hasbro virallisesti ilmoitti mikä virallinen muoto nimelle on, joten se on ei-POP! sarjan pakkauksiin jäänyt elämään, mutta Hooves-muotoa Funko käyttää niin tässä kuin Cupcake Keepsakes -hahmosarjassaan.

dr_package_sivu2    dr_package_etuviisto2

dr_package_top

 

dr_front    dr_etuviisto

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä tulee vihreine solmioineen DR. Hooves, joka oli hieman viime hetken lisäys tähän sarjaan Funkolta. Hhahmo ei ollut alunperin julkistetussa hahmolistassa ja se sarjassa mukana olo selvisi vasta alkukesästä (2013). Dr. Hooves irokeesikampauksineen edustaakin ainoana maskuliinista sukupuolta. Kuten kuvista näkyy ei harja kuin silmätkään ole selviytyneet maalivirheittä.  Itseasiassa tama taitaa olla ainoa sarjan hahmoista (ainakin omalla kohdallani), jolla on silmien maalijäljessä jotain huomauttamista. Silmäripsien puuttuminen, jonka saatoit huomata, ei ole osa edellä mainittua ongemaa, vaan oreilla ei ole niitä tarkoitus ollakaan.

dr_takaviisto    dr_takaa

dr_sauma    dr_poseerattu

Kuten Rainbow Dashillä, myös Dr. Hoovesilla on päänalaisessa saumassa hieman kosmeettista ongelmaa, mutta kuten Dashien kohdalla se ei hahmon pään toimintaan vaikuta, eikä normaaliolosuhteissa edes näy.

Kuten alussa mainitsin, Dr. Hooves on tätä kirjoitettaessa Hot Topic eksklusiivi.

 

MLP_funko_pop_s1

Kun hahmoja katsoo tälleen hieman pienempänä tai kauempaa, näyttävät ne kaikki hyviltä. Pikkuviat tulevat näkyviin vasta lähemmin tarkasteltaessa.

Kaiken kaikkiaan en kadu näiden ostamista, vaikka rahaa paloikin aikalailla ja lähes jokaisesta niitä pikkuvikoja löytyy. Mielestäni nämä sopivat hyvin osaksi jokaisen My Little Pony -figuurikeräilijän hyllyä koristamaan. Sinun tehtäväsi on päättää onko sinulla tarpeeksi kiinnostusta tai rahaa lompakossa näiden hankkimiseksi.

Nyt vain jään henkilökohtaisesti odottamaan, jos se sarja 2 jossain vaiheessa julkistettaisiin.

 

Katso videokatsaukseni hahmoihin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *