Joulukalenteri – Ponijoulu, päivä 18

18

Celestian vuosi 1016, päivä 178

Tänään töiden osalta oli ihan tavallinen päivä, hieman keskimääräistä kiireisempi, mutta näin lämpöjuhlan lähestyessä ei mitenkään ennen kuulumaton. Mutta kotiin tultuamme, Chocolate kertoi kuinka hänen päivänsä oli mennyt, enkä oikein osaa sanoa, onko hänen tarinansa totta vai villin mielikuvituksen tuotetta, sillä olisi aika uskomattoman kuuloinen.

Chocolate oli päivällä ollut läheisessä metsässä harjoittelemassa jotain, mitä hän kutsui lumipyörteeksi. Ilmeisesti kun pegasos-poni lentää tarpeeksi lujaa ympyrää ilmassa voi se muodostaa pyörteen, joka näin talvelle voi nostaa maasta lunta ja muodostaa lumipyörteen. Chocolaten kertoman mukaan (hän noli sen jostain kirjasta lukenut), samanlaista ilmiötä kayttäen siirretään myös sateeseen tarkoitettu vesi maan pinnalta pilvikaupunkeihin ja siellä valmistettuihin pilviin.

Hän oli siis harjoittelemassa tätä pyörrettä, kun yhytäkkiä hämärään metsään oli ilmestynyt kirkas valoilmiö, joka näytti jonkinlaiselta portilta tai oviaukolta. Sieltä valoilmiöstä oli astellut ulos kaksi erilaista olentoa, joista toinen oli ilmeisesti ollut hevonen, poneille sukua oleva olento, joita asuu kaikaisissa Equestrian ulkopuolisissa valtakunnissa. Toinen olento oli sitten ollut hieman erikoisempi ja Chocolate epäili sen olleen ihminen (perustuen jälleen kerran johonkin mitä hän oli lukenut), olento joita kuulema esiintyy vanhoissa Equestrialaisissa taruissa. Ilmeisesti näitä ihmisiä on joskus satoja tai jopa tuhansia vuosia sitten jonkin verran asunutkin Equestriassa.

Nämä olennot olivat esitelleent itsensä Adoraksi ja Spiritiksi. He olivat kuulema olleet matkalla ulottuvuusportin lävitse Eternia-nimiseen paikkaan tapaamaan Adoran Adam veljeä, mutta jotain odottamatonta oli tapahtunut ja portti olikin tuonut heidät tänne. He kuulema pystyisivät palaamaan omaan maailmaansa, jos he vain voisivat ottaa yhteyttä, johonkin Velhottareksi kutsuttuun, mutta he tai Adora oli epäillyt, että normaali yhteydenotto keino ei ehkä tässä tapauksessa toimisi, sillä he luultavasti ovat liian kaukaukana omasta maailmastaan. He olivat ilmeisesti kysyneet Chocolatelta, jos hän tuntisi ketään jolla on maagisia voimia ja Chocolate oli kertonut, että kaikilla tämän maailman yksisarvisilla on taikavoimia, mutta että suurimmat voimat löytyvät tämän valtakunnan hallitsijoilta prinsessa Celestialta ja Lunalta. Hän oli myös kertonut, että prinsessat asuvat Cantelotissa, valtakunnan pääkaupungissa ja että se sijaitsee kylästämme katsottuna idässä.

Tässä vaiheessa tämä Adora oli kuulema kertonut olevansa itsekin prinsessa, hänen vanhempansa olivat Eternian kuningas ja kuningatar, mutta että hän ei yleensä käytä arvonimeään, sillä hän ei asu Eterniassa, vaan Etheria-nimisessä paikassa, jossa hän auttaa ystäviään tasitelussa pahuuden voimia vastaan. Kiitoksena avusta, Adora oli näyttämällä kertonut Chocolatelle, jonkin suuren salaisuuden, jonka tietää vain harvat ja valitut, ja ettei sitä saisi kertoa kenellekään. Tämän jälkeen he olivat kuulema poistuneet ja lähteneet kohti Canterlotia.

Kysyin Chocolatelta, että miksi, tämä Adora ja Spirit eivät olleet menneet takaisin tästä samasta portista, josta olivat tulleet. Chocolaten vastaus oli, että ne portit ovat kuulema yksisuuntaisia ja se oli kuulema kadonnut heti heidän siitä ulos astuttuaan.

No, mutta siinä se tarina, joka ainakin omasta mielestäni kuulosti hyvin omituiselta, emmekä varmaan saa koskaan tietää oliko se mielikuvitusta vai totta. Tai mistä sen tietää, ehkä jokin päivä saamme jonkinlaisen todisteen sen todenperäisyydestä.

 

Audioversio:

Audioversion musiikki ja äänitehosteet credits:

* Kevin MacLeod – Wish Background
* He-Man and the Masters of the Universe – ulottuvuusportti äänitehoste
* Shuki Levy – She-Ra Theme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *