Joulukalenteri – Ponijoulu, päivä 14

14

Celestian vuosi 1016, päivä 174

Pitkästä aikaa, otimme tänään Chocolaten mukaan töihin, sillä tämä aika on mitä voitaisiin kutsua “tyyntä myrskyn edellä eli lyhyt hiljaisempi aika asiakkaiden suhteen, kunnes se viimeinen kiire ennen lämpöjuhlaa alkaa. No viimeaikoihin verratuna päivä olikin hiljaisempi, mutta kyllä niitä asiakkaita silti riitti ja koimme myös jotain uutta.

Yksi syy siihen, miksi Chocolaten otimme mukaan oli siinä, että jos kerran juhlisimme joulua, pitäisi meillä juhlinnassa olla mukana myös jouluisia leivonnaisia, ja koska Chocolate on tähän jouluun parhaiten perehtynyt on hän paras poni meitä opastamaan niihin liittyen. Ja aina kun oli heljaisempi hetki eli ei asiakkaita, kävimme yhteistä neuvonpitoa perheen kesken joululeipomuksiin liittyen.

Kuten aina, asiakkaita tuli ja meni, ja suurin osa niistä oli tuttuja kylästä, mutta toisinaan sitä näkee myös vieraampia poneja asiakkaina ja niin kävi myös tänään. Eräässä välissä liikkeeseemme asteli sisään kaksi ennestään tuntematonta ponia, joista toinen oli turkiltaan pinkki ja harhaltaan vieläkin pinkimpi, toinen poni puolestaan oli jotain täysin ennen näkemätöntä, hän oli väritykseltään valkea mustilla raidoilla. Chocolate valisti meitä heidän lähdetyään, ettei se toinen ollut poni vaan seepra, jotka ovat poneille kaikaista sukua ja niitä ilmeisesti elelee kaukana etelässä. Kuitenkin, tämä ensiksi mainittu pinkki poni tilasi kaksi tusinaa jalapeno-kastikeella täytettyä muffinssia, mikä oli mielestäni hieman erikoinen tilaus, mutta tilaus on tilaus. Tämä pinkin ponin kanssa saapunut seepra, ei tilannut leivonnaisia, vaan osti leivonnaisten ainesosia. Hän sanoi, että hän oli aikonut ostaa nämä tuotteet/ainekset läheisestä kaupasta, mutta kun hän oli mennyt kokeilemaan ovea oli se mystisesti lukittu ja ikkunat säpissä, vaikka ovessa olikin “auki” kyltti, joten hän oli päätänyt kysyä, jos me myisimme hänelle näitä aineksia, jotka siis ovat leipomoiden perusraaka-aineita. Eipä minulla ollut mitään sitä vastan, kun kerran asiakas on valmis maksamaan. Pinkin ponin saatua tilauksensa he poistuivat, sillä muffinssien valmistaminen vie hieman aikaa, toisin kuin seepran tilaus.

Loppupäivä menikin sitten tuttuja asiakkaita palvellen ja välillä joululeivonnaisista keskustellen. Illalla kotiin kävellessämme, Chocolate nukahti kesken matkan ja jouduin kantamaan hänet kotiin. Lämpimällä leipomokeittiöllä, jossa Chocolate aikansa suurimmaksi osaksi tänään vietti, voi olla tällainen vaikutus ja kun Chocolate oli pienempi ja mukanamme lähes päivittäin, tätä sattui harva se päivä.

 

Audioversio:

Audioversion musiikki ja äänitehosteet credits:

* Kevin MacLeod – Deck the Halls B

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *