Joulukalenteri – Ponijoulu, päivä 15

15

Celestian vuosi 1016, päivä 175 

Chocolate Surprise ei ole koskaan ollut kovin sotkevaa tyyppiä ja hän tykkää autella meitä kotitöissä, mutta jostain syystä, kun käskemme hänen siivota huoneensa, on se melkein kun käskisimme häntä leikkaamaan siipensä irti, ainakin mitä kyseisen komennon vastaanottoon tulee. Niin myös tänään kun päätimme tehdä joulusiivouksen. Yleensä emme tee mitään suurempaa siivousta lämpöjuhlaa varten, mutta kun joulusiivous ilmeisesti kuuluu jouluvalmisteluihin Chocolaten kirjojen mukaan, niin päätimme sitten tätäkin kokeilla. Toki jouluun on vielä aikaa, mutta suurempi siivous nyt ja muutamia pienempiä ennen h-hetkeä pitäisi riittää pitämään paikat niin puhtaana kuin niiden ylipäätään tarvitsee olla.

Joten aamiaisen jälkeen aloimme hommiin. Lily ja minä aloitimme yleisten oleskelutilojemme siivouksen, kun Chocolate meni huonettaan siivoamaan. Kokemuksesta tiesin, että hänellä menisi siihen suurin osa päivästä tai siis itse siivous olisi varmaan tehty 5-10 minuutissa, mutta tähän rutiiniin kuului ensin useampien tuntien mökötys ennen kuin hän sen tekisi. En tiedä mikä hänellä on huoneensa siivousta vastaan, ehkä hän näkee sen yhtenä harvoista asioista elämässään, jota hän ja vain hän voi täysin kontrolloida. Tällä kertaa neljä tuntia se kesti, mutta lopulta hän sai huoneensa siivottua. Silla aikaa myös Lily ja minä olimme pääosin saaneet siivouksen muilta osin valmiiksi. Ainoastaan luuttuaminen oli jäljellä, joten jätin Lilyn ja Chocolaten sitä tekemään ja lähdin itse viemään roskia sekä pilkkomaan hieman puita.

Kun olin palaamassa sisään ulkorappusilla seisomassa, valmiina avaamaan ovea, se yhtäkkiä avautuu edessäni ja pläts. Ämpärillinen vettä lentää suoraan päälleni. Rappusille joutunut vesi jäätyy välittömästi, enkä huomaa sitä, joten kun yritän astua sisään, liukastun jäähän ja tipahdan portaalta kyljelleni lumihankeen, joka onneksi oli hyvin pehmeä, joten mitään ei murtunut tai mennyt rikki. Se oli Chocolate, joka oli veden heittänyt ja säikähti pahoin kun rappuselta lumihankeen kellahdin, mutta oli todella iloinen kun lopulta olin sisälle päässyt takaisin ja olin vahingoittumaton. Mitä minuun tulee, niin Lily kääri minut heti huopaan ja istutti takkatulen ääreen lämmittelemään. Siinä takkatulen ääressä menikin sitten loppuilta.

 

Audioversio:

Audioversion musiikki ja äänitehosteet credits:

* Kevin MacLeod – Angels We Have Heard

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *