Joulukalenteri – Ponijoulu, päivä 10

10

Celestian vuosi 1016, päivä 170

Tänään ei mitään erikoisempaa sattunut, töissä oli normaali päivä ja ilmeisesti myös Chocolaten päivä oli mennyt ihan tavallisesti, ilman mitään erikoisempaa raportoitavaa.

Lisäys:
No tämän siitä saa, kun ajattelee kirjoittavansa päiväkirjamerkinnän normaalia aiemmin. Juuri kun olin lopettelemassa yllä olevaa merkintää, Chocolate tuli luokseni ja kysyin mitä olen tekemässä. Yleensä kirjoitan nämä merkinnät juuri ennen nukkumaan menoa, joten Chocolate ei ole näkemässä sitä, eikä siten tiedä minun päiväkirjaa kirjoittavan. Siispä kerroin hänelle, että kirjoitan päiväkirjaa ja että päiväkirja on sellainen kirja, johon kirjoitetaan aina mitä on päivän aikana tehnyt ja mitä on tapahtunut. Kerroin myös, että päiväkirja on henkilökohtainen, eikä toisen päiväkirjaa saa mennä lukemaan ilman lupaa, koska siihen kirjoitetut asiat voivat olla hyvin henkiökohtaisia.

Huomasin Chocolaten uppoutuvan ajatuksiinsa, kunnes hän kysyy, että voisiko hän saada oman päiväkirjan. En nähnyt mitään syytä olla suostumatta, sillä siitä voisi olla hyötyä monessakin mielessä. Ensiksikin, Chocolate on nyt osannut lukea noin vuoden ajan ja viimeaikoina hän on myös alkanut opettelemaan kirjoittamista ja päiväkirjan kirjoittaminen olisi hyvää harjoitusta kirjoittamiseen. Muut syyt on lähinnä näitä perinteisempiä, että päiväkirjaan voi kirjoittaa asioita, joita ei halua muiden tietävän ja sinne voi kirjoittaa mieltäpainavista asioista ja niin edelleen. Toisaalta meillä (minulla ja Lilyllä) on Chocolaten kanssa sen verran avoimet ja hyvät välit, että olisi harmi, mikäli hänestä tulisi vähemmän avoin ja kirjoittaisi esmerkiksi mieltään painavista asioista vain päiväkirjaan, sillä toisinaan sellainen saattaa vain pahentaa asioita. Mutta sitä ei voi etukäteen tietää, se selviää sitten ajan kanssa.

Eipä tässä sitten muuta kuin huomenna Chocolatelle päiväkirjaa ostamaan. Huomiseen, ellei sitten vielä tapahdu jotain odottamatonta ennen nukkumaan menoa.

 

Audioversio:

Audioversion musiikki ja äänitehosteet credits:

* Mystery Renderer – What Child is This

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *